Nieuws

Terug naar news

Hou van je park, houd het proper!

 

De Brusselse parken zijn groene oases in het hart van de stad. Zalig om er te gaan wandelen, te ontspannen of af te spreken om iets te drinken. Lees wat op een bank, doe yoga, speel basket of geniet gewoon van het zonnetje ... Je kunt er zelfs een hapje laten leveren!

Je kunt zoveel in het park doen dat je bijna zou vergeten om je afval in de vuilbak te gooien, niet? Maar elke kleine ‘vergetelheid’ heeft een negatieve impact op de andere gebruikers van het park, maar ook op het onderhoudspersoneel, het milieu en de biodiversiteit.

 

Maar daar kunnen we gelukkig samen iets aan doen!

Als we allemaal goede gewoontes aannemen, maken we samen een groot verschil!

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen om onze parken proper en aangenaam te houden! Inderdaad, ieder van ons kan goede gewoontes aannemen en een voorbeeld stellen voor de rest van de buurt.

Vergeet dus niet om tijdens je volgende parkbezoeken je afval in de vuilbakken te gooien. En als ze vol zijn, dan neem je het mee naar de volgende vuilbak of mee naar huis. Daar kun je het nog beter sorteren en recycleren.

Je zult zien dat deze goede gewoontes perfect bij je passen, zoals mayonaise bij friet!

Wil je solidair zijn en nog meer doen? Neem dan deel aan de verschillende sensibiliseringsacties in mei en juni in de Brusselse parken!

Samen houden we de parken proper! Merci allemaal!

 

Infos

wearepark.brussels