Nieuws

Terug naar news

Weldra 16 openbare laadpalen

 

In 2022 zullen in Oudergem 8 nieuwe openbare laadpalen opduiken. Het zijn de eerste (voorzichtige) stappen in de uitbouw van een uitgebreid gewestelijk net.

"We hebben momenteel 4 laadpalen in gebruik op gemeentewegen, en nog 4 andere waarvoor de afpaling al is gebeurd en die binnenkort geïnstalleerd worden", verduidelijkt Quentin Stévenart, verantwoordelijke van de dienst Openbare Ruimte. "Met de 8 nieuwe laadpalen die gepland zijn voor 2022, zullen 32 elektrische voertuigen tegelijkertijd hun batterijen kunnen opladen op de gemeentelijke wegen. Daarbij komen nog de publiek toegankelijke laadpalen op privéterreinen."

Het programma voor de installatie van openbare laadpalen wordt volledig beheerd door het Gewest en voorziet in de installatie van 11.000 laadpalen in Brussel-Hoofdstad tegen 2035. "Helaas kan de gemeente er zelf geen installeren. Wat de openbare weg betreft, kunnen wij alleen de meest strategische plaatsen op ons grondgebied aanwijzen. Anderzijds blijven wij aan particuliere kant alle benzinestations in de gemeente fiscaal stimuleren om nieuwe laadpalen te installeren. Wij hopen dat wij met die dubbele aanpak sneller tot een voldoende aantrekkelijk aanbod kunnen komen, wat cruciaal is om kopers te overhalen elektrische wagens aan te schaffen."