Nieuws

Terug naar news

Werk mee aan de toekomst van de Ring

Dit is een mededeling van de Vlaamse Regering en wordt verspreid door de gemeente Oudergem.

 

 

Publieke raadpleging en infomarkten over de herinrichting van Ring Oost

Werken aan de Ring informeert je graag over de stand van zaken van de herinrichting van het oostelijke deel van de Ring rond Brussel. Dat deel, tussen Tervuren en Hoeilaart, omvat vier grote knooppunten: Vierarmen, Leonard, Groenendaal en Jezus-Eik.

En daar is werk aan de winkel. Om de mobiliteit en de leefbaarheid in de regio te verbeteren, moeten die vier knooppunten grondig worden aangepakt. Voor elk knooppunt is er een nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) nodig. Om dat proces op te starten, keurde de Vlaamse overheid vier startnota’s goed, een voor elk knooppunt. Tijdens de infomarkten die Werken aan de Ring de komende weken organiseert, lichten ze graag hun ideeën toe.

In deze fase van het proces zijn er nog verschillende oplossingen mogelijk. Voor elk knooppunt zijn er immers verschillende alternatieven. Die staan beschreven in de startnota’s. En daarover kennen ze ook graag jouw mening.

 

Werk mee aan de toekomst van de Ring

Bij de opmaak van een GRUP wordt veel belang gehecht aan participatie. Werken aan de Ring wil immers het best mogelijke project realiseren. En dat doen ze best van al samen. Met jou en vele andere stakeholders die de uitdagingen van de regio kennen.

Tijdens de publieke raadpleging die start op 16 november en loopt tot en met 14 januari, kan je alle documenten raadplegen en kan je adviezen en opmerkingen indienen.

Alle info vind je via https://omgeving.vlaanderen.be/grups/knooppuntenr0oost

 

Infomarkten

Op de infomarkten die op 6 locaties worden georganiseerd, gaat Werken aan de Ring graag het gesprek met jou aan. Hun experten staan klaar om je vragen te beantwoorden en naar je suggesties te luisteren. Werken aan de Ring kijkt er alleszins naar uit jou op een van deze momenten te ontmoeten.

 

Vierarmen

25.11 – Kraainem

Château Jourdain - Chemin du Château 4, 1950 Kraainem

30.11 – Tervuren

Administratief centrum van Tervuren - Markt 7, 3080 Tervuren

Leonard

30.11 – Tervuren

Administratief centrum van Tervuren - Markt 7, 3080 Tervuren

06.12 – Oudergem

Cultureel Centrum - boulevard du Souverain 183, 1160 Auderghem

Jezus-Eik

02.12 – Overijse

Wijkontmoetingscentrum De Rank - Hoeilaartsesteenweg 56, 3090 Overijse

Groenendael 

08.12 – Hoeilaart

Gemeenschapscentrum Felix Sohie - Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart

16.12 – Rhode-Saint-Genèse

Cultureel Centrum - Wauterbos 3, 1640 Rhode-Saint-Genèse

 

Kan je niet aanwezig zijn? Geen nood, kom dan luisteren tijdens de online infosessie op dinsdag 14/12 van 19u tot 21.30u (inschrijving)

Alle info over de verschillende infomarkten en de digitale infosessie is te vinden via https://www.werkenaandering.be/ring-oost

 

Flyer "Werk mee aan de toekomst van de Ring"

 

 

Ook

Wie neemt het initiatief bij het programma ‘Werken aan de Ring’?

De Werkvennootschap is initiatiefnemer. Zij zijn de projectvennootschap, opgericht door de Vlaamse Regering om grote infrastructuurprojecten integraal en gecoördineerd aan te pakken. De Werkvennootschap doet dit in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid.