Nieuws

Terug naar news

Openbare werken en gemeentelijke werven: een bijzonder druk programma in 2021

 

Glasbollen, fietsenparkings, vernieuwen van bestrating, asfaltering en vergroening: de dienst Gemeentewerken heeft het dit jaar bijzonder druk. Een kort overzicht (bijna) halverwege.

Ondanks problemen met de planning door het uitstel van werken die gepland waren voor 2020 is de winterse asfalteringscampagne bijna voltooid voor dit jaar. In totaal werden 5 wegen vernieuwd. Andere zullen klaar zijn tegen het einde van het jaar en de planning voor 2022 wordt opgesteld.

Nu de lente in het land is, starten de werken voor heraanleg. Bijvoorbeeld voor de vergroening van de Joseph Chaudronlaan, een project dat tot stand kwam in samenwerking met de bewoners. "Het begon allemaal met een vraag van het buurtcomité", vertelt Quentin Stevenart, hoofd van de dienst Openbare Ruimte.

Op het Pinoyplein werd een boom geplant en maakten de laatste oude houten bakken plaats voor nieuwe fietsenrekken. Doel: het leven gemakkelijker maken voor de leerlingen van de Pré des Agneaux die met de fiets naar school komen. Er werd overigens ook een fietsenstalling geplaatst aan het begin van de Aronskelkenlaan.

In de wijk Sint-Anna zijn de werken in de tuin van de pastorie van start gegaan, met het oog op de aanleg van volkstuintjes.

Andere werken die bezig zijn: het onder de grond brengen van glasbollen en textielcontainers, in de Driebruggenstraat. "Het is altijd een kleine overwinning omdat het zo'n probleem is om een ondergrond te vinden die geschikt is voor dit soort werken, vooral zonder de bollen te moeten verplaatsen".

Voor wat de geplande werken betreft, zou begin juni worden ge- start met de vernieuwing van de Challerlaan. "De huidige kasseien worden vervangen door gezaagde kasseien die autolawaai beter absorberen en oneindig veel aangenamer zijn voor fietsers, terwijl het karakter van de buurt behouden blijft". Ook 107 voetgangersoversteekplaatsen zullen binnenkort worden opgeknapt. Tot slot werd de stedenbouwkundige vergunning toegekend voor de heraanleg van de Zwartkeeltjeslaan. De werken worden binnenkort gepland en zouden nog dit jaar van start kunnen gaan.