Leven in Oudergem

Oudergem op uw smartphone

Affiche : Auderghem App

De gemeente Oudergem bevestigt haar technologische vooruitgang!

Als vervolg op haar sinds november 2014 met QR-codes bewegwijzerde wandeling is er nu een mobiele applicatie .

U kan deze gratis downloaden op uw smartphone of tablet

  • via AppStore of PlayStore (zoek op “Oudergem”)
     
  • via de volgende links:

in de AppStore

in de PlayStore

Vanaf nu is heel wat gemeentelijke informatie ter beschikking  op uw smartphone.

Via “ mijn gemeente ” komt u bij de meest gevraagde gemeentelijke informatie:  U vindt er openingsuren en telefoonnummers van de gemeentelijke diensten, documenten en te volgen stappen, info over “verhuizen” of bewonerskaarten, scholen en kinderdagverblijven, huisvuil ophaling enz…  

Via “ Events ” komt U op de gemeentelijke evenementenagenda met  culturele en sociale activiteiten van algemeen belang.

Via “ Om me heen ” krijgt u online informatie in functie van waar u zich op dat ogenblik bevindt in de gemeente. De info gaat over verschillende categorieën zoals: gemeentelijk sites, handelaren, restaurants en cafés,  toeristische trekpleisters enz… de meeste van deze plaatsen hebben een eigen geo-lokalisatiepagina waardoor  de gebruiker meteen zicht krijgt op de afstand naar het gevraagde punt. Een categorieën-filter op deze functie maakt  het zoeken overzichtelijk.

Via “” Scan uw gemeente ” kan u de QR-codes scannen die  u overal in de gemeente terugvindt, in de straten,aan de gemeenteadministratie en op de bewegwijzerde wandeling.   Deze codes geven u meteen op uw smartphone  info over de betrokken plaats. (Een brochure met een kaart van de wandeling is ter beschikking bij de gemeentelijke administratie…)

Uw smartphone wordt meteen ook een werktuig  voor een nauwere band van u als burger  met de gemeente. Indien u dat wenst ontvangt u op uw smartphone berichten die belangrijke evenementen  aankondigen, de start van een grote werf of een niet te missen manifestatie. Alleen gebruikers die bij het downloaden hiervoor hun toestemming geven ontvangen deze berichten . Deze optie kan  op elk ogenblik gedeactiveerd worden en weer geactiveerd.

De mobiele applicatie is een product van TagTagCity . Dit bedrijf levert sinds 2012 mobiele applicaties aan gemeenten en handelaren.