Evenementen & Verenigingen

TOWAB - thuisverpleging

In Oudergem is er een dienstige vereniging geboren: zij heet “Thuiszorg in Oudergem en Watermaal-Bosvoorde” (afgekort: TOWAB). Haar doel: het uitstellen, het verkorten of zelfs het vermijden van een ziekenhuisopname.

Er zijn inderdaad zieken die, om verschillende redenen, bij hen thuis wensen te blijven eerder dan naar het ziekenhuis te gaan. Anderen verkiezen een thuisverpleging eerder dan een klassieke opname in het ziekenhuis (risico van ziekenhuisbesmetting bijvoorbeeld) of patiënten die, onder bepaalde voorwaarden, het ziekenhuis mogen verlaten en vroeger naar hun woonplaats terugkeren.

De werking van de vzw is eenvoudig: telefoneer het nummer 0472 42 46 50 en een geneesheer van TOWAB onderzoekt onmiddellijk, samen met de behandelende arts van de patiënt die woonachtig is in Oudergem of Bosvoorde, of de voorwaarden vervuld zijn om deze persoon veilig thuis te verzorgen aan een lagere kostprijs. Indien dit het geval is, dan leveren wij aangepast materiaal en een team bestaande uit de behandelende arts en eventuele ziekenhuisspecialisten, verpleegsters, fysiotherapeuten en andere werkers in de paramedische beroepen stelt zich in dienst van de zieke.

Indien bijkomende dienstverleningen noodzakelijk blijken (nachtwaker, maaltijden, kleren wassen, de post beantwoorden, afwassen, boodschappen doen…), doet TOWAB een beroep op gespecialiseerde beroepsverenigingen waarmee zij samenwerkt.

Maar TOWAB kan ook rekenen op twee solidariteitsnetwerken van vrijwilligers waaronder het «gezondheidsnetwerk» van “Le Vieux Sainte-Anne” te Oudergem.

In een paar jaar tijd werd de zorg van meerdere patiënten van Oudergem of van Watermaal-Bosvoorde (de 2 gemeenten waar TOWAB actief is) op een efficiënte wijze opgenomen. Dit bewijst de uitvoerbaarheid en de gegrondheid van dit volkomen initiatief in België. Indien u, of uw behandelende arts, meer informatie wenst (voor uzelf, uw naaste familieleden en vrienden of buren), aarzel dan niet en neem contact op met het nummer 0472 42 46 50.

Vorm hetzelfde nummer indien u met TOWAB wenst samen te werken of hen te helpen groeien!

 

Contact:

VZW TOWAB - Charles Lechatstraat 17 - 1160 Oudergem - Tel.: 0472 42 46 50