Nieuws

Terug naar news

Gedeelde Begroting : Stem nu !

 

 

Deze lente, hebben meer dan 300 Oudergemnaars gereageerd op de oproep tot het indienen van projecten in het kader van de Gedeelde Begroting, een budget van 520.845 € dat ter beschikking van de inwoners is gesteld om nieuwe projecten te bedenken.

Nu begint de stemmingsfase: tot 24 oktober kunnen alle inwoners van Oudergem vanaf 10 jaar hun stem uitbrengen op wij.oudergem.be. De projecten die de meeste stemmen krijgen, worden vanaf 2022 door de gemeente uitgevoerd.

Gemeenschappelijke moestuin, skatepark, riksja’s voor senioren, gekoppelde nestkastjes, straat art onder de viaduct, lokaal sociaal netwerk, zaadotheek…

Alle ter stemming voorgelegde projecten vertegenwoordigen meer dan 3 miljoen euro. Ze zullen niet allemaal kunnen worden verkozen en elke stem zal doorslaggevend zijn.

 

 

 

 

 

HANDLEIDING

Waar kunt u stemmen?

  • Online op wij.oudergem.be
  • In het Penthouse van het Gemeentehuis (Emile Idiersstraat 14, 6de verdieping) op woensdag 6 oktober en 20 oktober van 9u tot 12u en van 17u tot 20u.

 

Wie mag er stemmen?

Alle inwoners van Oudergem vanaf 10 jaar oud mogen stemmen.

 

Tot wanneer mag u stemmen?

De stemming begint op 27 september om 00u01 en eindigt op 24 oktober om 23u59.

 

Moet u zich identificeren met uw elektronische identiteitskaart?  

Nee. Om het risico van een digitale kloof zo klein mogelijk te houden, is de te volgen procedure zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Om te stemmen hoeft u alleen uw naam, voornaam en e-mailadres op te geven en vervolgens uw identiteit te bevestigen door de beschreven procedure te volgen.

 

Hoe zal de stemming worden gecontroleerd?

De regelmatigheid van de stemmen zal via pc worden gecontroleerd. In geval van twijfel wordt een directe controle a posteriori uitgevoerd door de platformaanbieder. De eindresultaten zullen worden goedgekeurd door getuigenissen van inwoners.

 

Op hoeveel projecten kunt u stemmen?  

U kunt zoveel projecten kiezen als u wilt totdat u het totaalbedrag van de Gedeelde Begroting (520.845€) heeft bereikt. Zodra u klaar bent met stemmen of uw "mandje" vol is, klikt u op "stemmen".

 

Waar is de beschrijving van elk project te vinden?

Volledige details met beschrijving, doelstellingen, uitvoering, locatie en kosten zijn te vinden op wij.oudergem.be. Elk project heeft een nummer, waardoor het gemakkelijk terug te vinden is.