Alle news

10/05

"Odyssées d'architectures" : De ongelooflijke reis van een jonge oudergemnaar is een hit op Youtube

Hij is Mathieu, die al 20 jaar in Oudergem woont en een diploma architectuur behaalde aan de ULB. Zij is Agathe, zijn partner, eveneens architecte. Samen hebben ze het project "Odyssées d’architectures" opgezet, een reis in een camper om de architectuur in de wereld te ontdekken. Eerste fase: Afrika.

"We zien onszelf meer als een koppel dat gepassioneerd is door ontdekkingen en allerlei soorten bouwwerken", stelt Agathe zich voor in een van hun eerste video's op Youtube. "Onze reis draait om een citaat, namelijk dat het architecturale erfgoed van een land de spiegel is van zijn samenleving."

Zij testen deze uitspraak momenteel uit in Afrika, "van Marokko tot Egypte, via Zuid-Afrika!"

Een reis van twee jaar die ze net zijn begonnen en die hen door 28 landen zal voeren in een op maat gemaakt voertuig genaamd "Azkarena", een oude Defender 4x4 omgebouwd tot camper, voor de stevigheid ...en een beetje comfort. We hebben er vooral voor gezorgd dat de wagen ons goed beschermt tegen de hitte die we tegemoet gaan."

Naast hun dagelijkse ontdekkingen hebben Mathieu en Agathe zich voorgenomen om hun avontuur te documenteren. "We hebben het Youtube-kanaal 'Odyssées d'architectures' opgericht om de constructies die we onderweg tegenkomen, hun geschiedenis, hun gebruik, hun sociale en ecologische impact, met zoveel mogelijk mensen te delen."

Een videologboek dat het toeristische camperleven en erudiete bezoeken vakkundig combineert en dat zijn publiek snel heeft gevonden. Al meer dan 10.000 abonnees en video's die meer dan 300.000 keer bekeken zijn.

Een grote hit. In de eerste berichten wordt verhaald over de omzwervingen van het jonge koppel in Marokko, gevolgd door Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinee, enz. Een indirecte reis die aan te bevelen is aan iedereen die van reizen en ontdekkingen houdt.

 

Meer