Bestuur & Politiek

Cultuur

 

Haar sprankelende uitstraling dankt de gemeentelijke dienst Cultuur, naast de talrijke eigen initiatieven, aan de rijkdom van de culturele actoren. Ieder jaar opnieuw worden nieuwe en terugkerende projecten opgezet en samenwerkingen gesmeed. De brochure "Oudergem Cultuur" is er één voorbeeld van, naast de openluchtcinema, of nog, de deelname aan het Brussels Creative Forum, het Brussels evenement dat het cultureel seizoen inluidt.

Naast het zoeken en uitbouwen van synergiën met de bestaande culturele partners wordt samengewerkt met andere gemeentelijke diensten. Zo werden in samenwerking met de dienst Animatie en Toerisme onder andere een historische wandeling, de opening voor het publiek van het Hertoginnedaldomein en de Sint-Annakapel en de Jazz-marathon verwezenlijkt!
Met de dienst Vlaamse zaken werd een permanente wandeling gerealiseerd in het kader van de viering 100 jaar 1ste Wereldoorlog met online informatie via QR-codes; of nog, met de bibliotheken werden filmavonden opgezet, de "Cine-club littéraire", die bij de opstart van het schooljaar 2016 aangeboden zullen worden.

Kunstcentrum Rood-Klooster

Via Kunstcentrum Rood-Klooster kun je artistieke ontdekkingen combineren met wandelingen in één van Brussels meest betoverende plekjes. Het Kunstcentrum, dat de laatste jaren fors uitbreidde, weet zijn vaste en nieuwe bezoekers steeds maar weer te verbazen. Het Centrum biedt een waaier aan wetenschappelijke tentoonstellingen in combinatie met publicaties, verzorgd in samenwerking met de ULB.

Het Kunstcentrum ziet het ook als haar taak om eigentijdse creaties onder de aandacht te brengen, bijv. een wedstrijd genaamd "Prix Découverte", die om de twee jaar wordt georganiseerd, in een zoektocht naar nieuw talent.

 

Kunstcentrum Rood-Klooster
Rood-Kloosterstraat 4 - 1160 Brussel
Directeur : Vincent Vanhamme
Tel./Fax: 02/660.55.97
Website: www.rouge-cloitre.be
e-mail: rouge-cloitre@skynet.be
 
Kunstkring Oudergem

De Kunstkring zet het hele jaar allerlei evenementen op poten, zoals Multis-théâtres, Exploration du monde, conferenties, Grand Écran, etc.
 

Vorstlaan 183
Tel.: 02/676.49.30 ou 02/660.03.03
Website: www.cc-auderghem.be
e-mail: cc.auderghem@brutele.be