Hoe kom je bij het Kunstcentrum ?

Plan Rouge Cloître

Hier volgen een paar reisbeschrijvingen al naar gelang u van de E 411 komt,van de Brusselse ring of van de E 40:

Vanaf de E411 autosnelweg (komende van Namen)

Volg de borden Bruxelles/Brussel langs de E411, rijd onder het Leonardkruispunt door en zo kom je op de N4/de Waverse Steenweg. Neem de eerste uitrit na het Leonardkruispunt door het bord te volgen (het bord Autres directions/Andere richtingen -Auderghem-Ouderghem met een blauwe achtergrond en Rood-Klooster op bruine achtergrond). Bij de verkeerslichten draait u rechtsaf (Waverse Steenweg). Rij 600 m rechtdoor en neem dan de eerste weg rechts (Tervurense Steenweg). Rijd rechtdoor en bij het tweede kruispunt neemt u de kasseienweg rechts (Rood-Kloosterstraat). Volg die tot het eind. U komt uit voor het Kunstcentrum.

Ring

Op de Ring volgt u de borden Bruxelles-Luxembourg-Namur of het bord Zaventem- Namen-Luik-Brussel.  Ter hoogte van Tervuren neemt u de afslag Tervuren-4 Armen, Brussel, Bruxelles, Tervuren. Volg het bord N227 Bruxelles-Tervuren en sla de de Tervurenlaan (N3) in. Bij het eerste kruispunt (te herkennen aan de beeldhouwwerken), slaat u linksaf om uit te komen op de Tervurense Steenweg.Na ongeveer een kilometer (in het bos) neemt u de eerste straat links (met kasseien: Rood-Kloosterstraat). Volg die tot het eind. Even later staat u voor het Kunstcentrum.
     
E40 (vanuit Luik)

Volg de E40  Brussel-Leuven. Rij de oostelijke Ring op. Ter hoogte van Tervuren neemt u de afslag Tervuren-4 Armen, Brussel, Bruxelles, Tervuren. Volg het bord N227 Bruxelles-Tervuren en sla de de Tervuren laan (N3) in. Bij het eerste kruispunt (te herkennen aan de beeldhouwwerken), slaat u linksaf om uit te komen op de Tervurense Steenweg.Na ongeveer een kilometer (in het bos) neemt u de eerste straat links (met kasseien: Rood-Kloosterstraat). Volg die tot het eind. Even later staat u voor het Kunstcentrum.

Parkeerplaatsen   

- Op de locatie Rood-Klooster zelf: voor het Kunstcentrum en voor het gebouw L’Abbaye
- Waverse Steenweg: in de buurt van de ADEPS (Franstalige BLOSO, nvdv) , voor de voetbalvelden (500 m te voet naar het Kunstcentrum)
- Op de Eikenweg: verkeer in beide richtingen vanaf de Tervurense Steenweg tot aan de parkeerplaats halverwege de Eikenweg (500 m te voet tot het Kunstcentrum)
- Waverse Steenweg: ter hoogte van de Rood-Kloosterdreef (voor voetgangers), voor het restaurant Les deux petits diables (700 m te voet tot aan het Kunstcentrum)
- Rondom de St Anna-kerk (1 km te voet tot aan het Kunstcentrum)