Evenementen & Verenigingen

News

Coronavirus : impact op de ophalingen van zakken

Net Brussel is genoodzaakt om de maatregelen van vorige week te verlengen wegens het uitzonderlijk tekort aan personeel in de ophaal- en reinigingsdiensten gelinkt aan de crisis van Covid-19.

Meer

Maskers maken voor het OCMW

Het personeel van het OCMW, en vooral het personeel dat actief is in de Residentie Koningin Fabiola, heeft een grote behoefte aan maskers. U kunt ons helpen door er een aantal te maken en direct bij het OCMW af te zetten.

Meer

Onze maatregelen ten gevolge van de pandemie van het coronavirus COVID-19

De burgemeester van Oudergem, Didier Gosuin, heeft de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 26.03.2020 aangegrepen om de gemeenteraadsleden te informeren over de stand van zaken omtrent de maatregelen die zijn genomen om de pandemie te bestrijden.

Meer

1710 : telefoonummer voor wie toegang tot geen dokter heeft

Dankzij ee nieuwe telefoonnummer,  1710 komen Brusselaars terecht bij een dispatching van huisartsen, die hen zal adviseren en doorverwijzen waar nodig.

Meer

Coronavirus: Sluiting van het wandelpad langs de oude spoorlijn

Er werd beslist het wandelpad in segmenten op te splitsen om het gebruik ervan te beperken tot  het lokale gebruik, over een korte afstand, door de buurtbewoners

Meer

Coronavirus : Schoolbegeleiding

De dienst  EsPA (Ruimte voor Preventie en Onderwijsacties)  biedt aan om kinderen die dat wensen te helpen bij het uitvoeren van de taken die hun door hun leerkrachten worden voorgesteld.

Meer

Coronavirus: Veelgestelde vragen

Coronavirus: Veelgestelde vragen

FAQ COVID-19 – 24/03/2020 – 22u45 - VERSIE 7bis

Meer

Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken

23.03.2020 - Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken

Meer

Coronavirus: Kinderopvang

Berichten van Kind en Gezin en van ONE.

Meer

Coronavirus : oproep tot giften

 

 

De gemeente Oudergem gaat in op de oproep die de Koning Boudewijnstichting gisteren deed om geld in te zamelen voor de aankoop van tien nieuwe ventilatoren voor de opening van een tweede afdeling intensieve zorgen voor het Coronavirus.

In het kader van onze gemeentelijke bevoegdheden geven we dus een bedrag van 5.000 euro vrij. Aan dit bedrag voegt de "Fêtes du Bourgmestre" hetzelfde bedrag van 5.000€ toe.

Zo geeft de gemeente Oudergem 10.000 € vrij om de strijd aan te binden met het Coronavirus.

Meer