Kerncijfers (BISA)

Het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) centraliseert en coördineert de activiteiten van statistische aard die betrekking hebben op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het verzamelt, behandelt, analyseert en verspreidt de Brusselse statistische gegevens. Het voert ook sociaaleconomische analyses uit en ondersteunt de Regering bij de evaluatie van haar beleid.

In zijn huidige structuur bestaat het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) sinds midden 2010, na de samensmelting van de twee afdelingen van de in 2004 opgerichte "Directie Analyses en Statistiek" van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB).

De op 14 mei 2014 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerde ordonnantie over de gewestelijke statistiek bevestigt de rol van het BISA als referentiegesprekspartner voor de Brusselse statistiek.

 

Oudergem

Oudergem (9 km 2 , 5,6 % van het gewestelijk grondgebied) is een gemeente in het zuidoosten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (tweede kroon).

Ze grenst in het noordwesten aan Etterbeek en Elsene (universitaire campus plein) en in het noorden aan Sint-Pieters-Woluwe.

In het zuiden wordt ze begrensd door Watermaal-Bosvoorde – tot in 1862 deel van dezelfde gemeente – en in het oosten door Tervuren en Overijse (Vlaams Gewest).

Meer weten

Wilt u meer weten over de gemeente Oudergem , dan kunt u:

  • Oudergem in kerncijfers raadplegen , een selectie van indicatoren die een statistisch portret van deze gemeente schetsen.
    De kerncijfers worden gerangschikt volgens thema en worden voorgesteld in de vorm van tabellen met twee kolommen: één met de recentste cijfers, de andere met de cijfers van vijf jaar eerder.

  • De sociaaleconomische analyse van de gemeente lezen in Zoom op Oudergem .
    Deze publicatie verzamelt en analyseert de voornaamste demografische, sociaaleconomische, welzijns- en gezondheidsindicatoren van de bevolking van elke Brusselse gemeente voor de periode 2005-2015.

  • Uw eigen interactieve kaarten of tabellen creëren in de Wijkmonitoring , waar u meer dan 200 indicatoren op het niveau van de gemeenten vindt.

  • Zoom op Oudergem - editie 2024

 

Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse