Leven in Oudergem

Alternatieve vervoerswijzen

Op dit pagina

Op andere pagina's

 

Villo gaat van start in Oudergem

Villo komt naar Oudergem! Het systeem van gedeelde fietsen, naar het voorbeeld van de beroemde Parijse Vélib, zal op termijn 14 stations in de gemeente tellen.

De ontplooiing van Villo begon in 2010. Als gemeente van de tweede krans maakt Oudergem deel uit van de tweede fase.
Een fiets nemen in het ene station en die achterlaten in een ander: Villo is uitermate handig. Als u er gebruik wenst van te maken, kan u kiezen uit drie oplossingen: een Villo-abonnement nemen, een ticket van korte duur uit een terminal halen of een Mobib-kaart gebruiken. De kostprijs verschilt van de ene tot de andere formule en wordt ook bepaald door de gebruiksduur.

Infos : www.villo.be

 

Cambio

Een eigen wagen voor de deur kost handenvol geld en baart heel wat kopzorgen. Het kan allemaal veel éénvoudiger, zeker als u de auto niet elke dag nodig heeft...

Als klant van cambio heeft u altijd een wagen ter beschikking ... op die momenten dat u er één nodig heeft. Cambio biedt u een wagenpark aan met verschillende modellen. Vakantie, vrije tijd, weekend of voor het werk: met cambio heeft u altijd de gepaste wagen binnen handbereik!

Voor wie weinig rijdt, valt autodelen bovendien een stuk voordeliger uit dan een eigen wagen. De vaste kosten zijn minimaal, u betaalt naarmate u de autos gebruikt. En bij uw terugkeer bent u altijd zeker van een parkeerplaats (alle cambio-autos hebben hun eigen gereserveerde parkeerplaats).

in Oudergem

  • Parking Demey/Vorstlaan(5 parkeerplaatsen)
  • Parking Clos Lucien Outers (2  parkeerplaatsen )
  • Maurice Charlentstraat n°42 (2 eparkeerplaatsen)
  • Invalidenlaan op het kruispunt met André Douartlaan (2 parkeerplaatsen)
  • De standaard-carsharingstandplaats omvat 2 afzonderlijke borden, parkeerpalen die de parkeerplaatsen afgrenzen en inklapbare parkeerbeugels die op elke parkeerplaats worden geplaatst.

Infos : www.cambio.be

 

 

Ubeeqo

  • Isidore Geyskenslaan n°119 (2  parkeerplaatsen )
  • Gabriel Emile Lebonlaan n°49 (2  parkeerplaatsen )
  • de Beaulieulaan n°2-4 (2  parkeerplaatsen )

Info www.ubeeqo.com

 

 

Zen Car

Zen Car is een ongewoon concept van autodelen. Het principe van car sharing is wel al bekend: wagens die te huur worden aangeboden op verschillende plaatsen in de stad. Zen Car onderscheidt zich daarvan op minstens twee manieren: het bedrijf werd opgericht door Brusselaars en het stelt enkel elektrische wagens ter beschikking.

Zen Car telt tegenwoordig 27 stations in Brussel. Een ervan werd enkele maanden geleden zeer discreet op de parkeerplaats van de Carrefour Oudergem geïnstalleerd. Een situatie die in de komende maanden zeker nog zal evolueren aangezien Zen Car zopas een overeenkomst met de gemeente heeft ondertekend. ”Nog twee tot drie nieuwe stations zullen in Oudergem worden geopend”, preciseert de schepen van Mobiliteit. ”Wij zijn nu de verschillende mogelijke vestigingen aan het onderzoeken”.

We wijzen erop dat ook een derde Cambio-station voor de komende maanden op stapel staat. “In het totaal zou Oudergem dus binnenkort zes autodeelstations moeten hebben”. Dat aantal kan tegen 2020 nog aanzienlijk stijgen.

Infos : www.zencar.eu

 

Fietsboxen

Er is, binnen de grenzen van het beschikbare en volgens het reglement , een plaats in een fietsbox beschikbaar voor al wie een aanvraag bij het Schepencollege indient.

 Plaatsen in de fietsbox worden door het Schepencollege enkel toegewezen aan inwoners van Oudergem die gedomicilieerd zijn op maximum 500 m loopafstand van de fietsbox en bij wie de configuratie van de woning niet toestaat makkelijk fietsen te stallen (geen garages, fietsenstalling, geen toegankelijke tuin of binnenplaats  enz. ..). Per gezin wordt er slechts één plaats toegewezen.

Als er meer aanvragen dan plaatsen zijn, worden de plaatsen toegewezen naar gelang van de datum van de aanvraag. Hiervoor wordt er door het gemeentebestuur een wachtlijst opgemaakt.

Als niet alle plaatsen in een fietsbox verhuurd zijn kan de gemeente beslissen plaatsen toe te wijzen aan bewoners die niet voldoen aan de bovenstaande basiscriteria.

Deze actie werd uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van het Brussels Hoffdstedelijk Gewest.

Waar zijn de Fietsboxen ?

 

 

Fietspompen en fietsherstelpunten

Prijs van een Fietsbox :

De bezettingsretributie wordt jaarlijks betaald. De prijs van de bezettingsretributie is vastgelegd op 60,00 €/jaar (5,00 €/maand).

Meer :

Invalidenlaan

 

Isidore Geyskenslaan

 

Isidore Geyskenslaan