Leven in Oudergem

Alternatieve vervoerswijzen

Op dit pagina

Op andere pagina's

 

Villo gaat van start in Oudergem

Villo komt naar Oudergem! Het systeem van gedeelde fietsen, naar het voorbeeld van de beroemde Parijse Vélib, zal op termijn 14 stations in de gemeente tellen.

De ontplooiing van Villo begon in 2010. Als gemeente van de tweede krans maakt Oudergem deel uit van de tweede fase.
Een fiets nemen in het ene station en die achterlaten in een ander: Villo is uitermate handig. Als u er gebruik wenst van te maken, kan u kiezen uit drie oplossingen: een Villo-abonnement nemen, een ticket van korte duur uit een terminal halen of een Mobib-kaart gebruiken. De kostprijs verschilt van de ene tot de andere formule en wordt ook bepaald door de gebruiksduur.

Infos : www.villo.be

 

Cambio

Een eigen wagen voor de deur kost handenvol geld en baart heel wat kopzorgen. Het kan allemaal veel éénvoudiger, zeker als u de auto niet elke dag nodig heeft...

Als klant van cambio heeft u altijd een wagen ter beschikking ... op die momenten dat u er één nodig heeft. Cambio biedt u een wagenpark aan met verschillende modellen. Vakantie, vrije tijd, weekend of voor het werk: met cambio heeft u altijd de gepaste wagen binnen handbereik!

Voor wie weinig rijdt, valt autodelen bovendien een stuk voordeliger uit dan een eigen wagen. De vaste kosten zijn minimaal, u betaalt naarmate u de autos gebruikt. En bij uw terugkeer bent u altijd zeker van een parkeerplaats (alle cambio-autos hebben hun eigen gereserveerde parkeerplaats).

in Oudergem

 • Parking Demey/Vorstlaan(5 parkeerplaatsen)
 • Parking Clos Lucien Outers (2  parkeerplaatsen )
 • Maurice Charlentstraat n°42 (2 eparkeerplaatsen)
 • Invalidenlaan op het kruispunt met André Douartlaan (2 parkeerplaatsen)
 • De standaard-carsharingstandplaats omvat 2 afzonderlijke borden, parkeerpalen die de parkeerplaatsen afgrenzen en inklapbare parkeerbeugels die op elke parkeerplaats worden geplaatst.

Infos : www.cambio.be

 

 

Ubeeqo

 • Isidore Geyskenslaan n°119 (2  parkeerplaatsen )
 • Gabriel Emile Lebonlaan n°49 (2  parkeerplaatsen )
 • de Beaulieulaan n°2-4 (2  parkeerplaatsen )

Info www.ubeeqo.com

 

 

Zen Car

Zen Car is een ongewoon concept van autodelen. Het principe van car sharing is wel al bekend: wagens die te huur worden aangeboden op verschillende plaatsen in de stad. Zen Car onderscheidt zich daarvan op minstens twee manieren: het bedrijf werd opgericht door Brusselaars en het stelt enkel elektrische wagens ter beschikking.

Zen Car telt tegenwoordig 27 stations in Brussel. Een ervan werd enkele maanden geleden zeer discreet op de parkeerplaats van de Carrefour Oudergem geïnstalleerd. Een situatie die in de komende maanden zeker nog zal evolueren aangezien Zen Car zopas een overeenkomst met de gemeente heeft ondertekend. ”Nog twee tot drie nieuwe stations zullen in Oudergem worden geopend”, preciseert de schepen van Mobiliteit. ”Wij zijn nu de verschillende mogelijke vestigingen aan het onderzoeken”.

We wijzen erop dat ook een derde Cambio-station voor de komende maanden op stapel staat. “In het totaal zou Oudergem dus binnenkort zes autodeelstations moeten hebben”. Dat aantal kan tegen 2020 nog aanzienlijk stijgen.

Infos : www.zencar.eu

 

Fietsboxen

De fietsbox is een overdekte en beveiligde metalen structuur waarin tot 5 fietsen kunnen.

De Gemeenteraad draagt aan parking.brussels, per overeenkomst, de bevoegdheid voor de volgende missies over:

 • Beheer en onderhoud van de parkeerinrichtingen voor fietsen van lange duur op en buiten de openbare weg;
 • Beheer van de plaatsaanvragen;
 • Beheer van de abonnementen;
 • Beheer van de betalingen;
 • Controle van het gebruik van de plaatsen;
 • Administratief beheer;
 • Toegang tot de gegevens;

 

Fietspompen en fietsherstelpunten

Prijs van een Fietsbox :

De bezettingsretributie wordt jaarlijks betaald. De prijs van de bezettingsretributie is vastgelegd op 60,00 €/jaar (5,00 €/maand).

 

Mybike.brussels

Zeg niet meer graveren, zeg registreren en identificeren met  mybike.brussels  

Het nieuwe markeringssysteem gaat hand in hand met het vroegere graveringssysteem. Het wil echter praktischer en dynamischer zijn in gebruik. Hoe dan?

 • De QR-code op de sticker maakt het mogelijk dat eender wie meteen kan nagaan of een fiets opgegeven is als gestolen en desgevallend de rechtmatige eigenaar op de hoogte te brengen.
 • Het biedt de mogelijkheid om, wanneer je je fiets doorverkoopt, de fiets over te dragen aan de nieuwe eigenaar.
 • Het maakt een echte identiteitskaart voor je fiets aan die op haar beurt de aangifte van fietsdiefstal vergemakkelijkt.
 • Tenslotte dient de registratie van de fiets niet op verplaatsing te gebeuren of tijdens een specifiek moment, maar kan dit online gebeuren. Vervolgens wordt de te bevestigen sticker per post aan huis bezorgt.

Meer info : MyBike.brussels

 

Meer :