Nieuws

Terug naar news

Oudergem start met een nieuw platform dat vrijwilligers en verenigingen matcht

Duizenden bezoekers vanaf dag één! In navolging van het succes van haar online weggeefwinkel, heeft de gemeente een nieuw partnerschap gesloten met het sociaal platform "Give a Day". Het doel? Vrijwilligers en Oudergemse verenigingen samenbrengen.

"Give a Day is een online platform dat vrijwilligers in contact brengt met verenigingen op zoek naar vrijwilligers", zo vat algemeen coördinator Mathieu Jacobs van Give a Day het opzet samen. "Het werkt precies zoals een klassieke jobwebsite. Vrijwilligers schrijven zich in en vermelden daarbij wat ze willen doen en wanneer ze vrij zijn. Verenigingen geven op wie of wat ze zoeken. Algoritmes doen de rest. Bij een match stuurt het systeem beide partijen een mail."

De dienst Maatschappelijke Dienstverlening staat erachter en superviseert. "Oudergem is de eerste gemeente in het Brussels Gewest die het plaatselijke belang van deze autonome databank inziet", aldus Mathieu Jacobs. "We hopen dan ook dat dit partnerschap andere gemeenten over de streep zal trekken."

Qua principe doet dit platform denken aan dat van de online weggeefwinkel waar begin februari mee gestart werd." Al in de eerste twee weken werden in de weggeefwinkel meer dan 100 spullen ingevoerd, 40 daarvan vonden een nieuwe eigenaar", klinkt het enthousiast bij Thomas Bogaert, verantwoordelijke van de dienst Milieu - Duurzame Ontwikkeling. “Dergelijke platformen voldoen duidelijk aan een behoefte."

 

www.giveaday.be/auderghem