Alle news

24/06

De deur van Jany Crucifix blijft openstaan

Didier Gosuin is niet de enige die begin 2022 de deur van het college achter zich dichttrekt. Jany Crucifix is 15 jaar schepen van Sociale Cohesie en heeft eveneens beslist het stokje door te geven.

"Eerlijk? Ik doe mijn job graag en zou nog een paar jaar kunnen doorgaan. Maar ik ben nu 67 en vind het tijd om plaats te maken voor de jonge garde," zegt ze met een grote glimlach.

Jany Crucifix is discreet en zit boordevol energie. Haar hele loopbaan speelt zich af in de sociale sector, eerst privé en daarna in het openbare domein. Daarbij volgt ze één overtuiging: "Mensen helpen betekent niet dat je dingen voor hen doet. Echt sociaal werk betekent mensen begeleiden, zodat ze zelf oplossingen kunnen vinden." Carnaval, Jeugdfestival, Digitale Publieke Ruimte, Coding cursussen, Sociale kruidenierswinkel... Het palmares van Jany Crucifix laat zich lezen in de ogen van de honderden mensen die ze heeft geholpen.

"De immense verdienste van Jany is dat ze de sociale bijstand in de gemeente voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt, zonder oordeel of stigmatisering", bevestigt Didier Gosuin. "Want niet alleen de cliënten van het OCMW hebben hulp nodig: ongeluk kan iedereen treffen." Al 15 jaar staat de deur van het bureau van Jany Crucifix open. Het is een plek voor dialoog en luisteren, waar vindingrijkheid en creativiteit worden gestimuleerd. "Sociale bijstand is een uiterst complex domein omdat de regels voortdurend veranderen. Je moet echt bijblijven."

Jany Crucifix zal daarom haar werk onverdroten voortzetten door haar opvolger te steunen als raadslid van het OCMW. "Ook al is het niet meer hetzelfde, mijn deur blijft wagenwijd openstaan."


 

 

Meer