Alle news

20/05

Gedeelde begroting : 4.216 oudergemnaren kozen 31 projecten !

 

4.216! Zoveel Oudergemnaren brachten hun stem uit in het kader van de Gedeelde Begroting 2021. Goed voor 31 projecten, die vanaf 2022 door de gemeente zullen worden uitgevoerd.

"De inwoners van Oudergem waren duidelijk op de afspraak", bevestigt een enthousiaste Marine Vande Pitte, verantwoordelijke Burgerparticipatie. "De referentie is immers Parijs en zelfs in de beste jaren bracht ongeveer 10% van de Parijse kiezers zijn stem uit over de participatiebegroting. Met meer dan 20% doen de Oudergemnaren twee keer beter!"

Maar liefst 317 Oudergemnaren dienden een project in. Na een haalbaarheidsstudie en de samenvoeging van gelijkaardige ideeën werd in oktober over 61 projecten gestemd.

"De inwoners van Oudergem stemden gemiddeld voor 7 à 8 projecten en besteedden 108.820 euro van het beschikbare budget."

Van de gekozen projecten vallen er 16 onder het thema 'Klimaat en milieu', 11 onder het thema 'De inwoners bij elkaar brengen' en 4 onder het thema 'Vrijetijdsbesteding en participatiecultuur'.

"Enkele van de grote projecten die werden gekozen, zijn de bouw van een muziekkiosk, de plaatsing van geefboxen, de aanleg van een nieuw park aan het einde van de Vanhaelenstraat, de aanleg van een netwerk van nestkastjes en de herinrichting van het Pinoyplein."

In totaal zal 520.845 euro van de Gedeelde Begroting aan de projecten worden besteed. In 2023 komt er een nieuwe editie.

Ontdek en volg de uitvoering van de gekozen projecten op wij.oudergem.be