Leven in Oudergem

Dierenmishandeling of -vergiftiging

Mishandeling

Als u getuige bent van een feit van zware verwaarlozing of mishandeling van een dier, willen we u vragen om contact op te nemen met de lokale politie of om het online formulier van Leefmilieu Brussel in te vullen.

 

Vergiftiging

In geval van vergiftiging brengt u uw huisdier zo snel mogelijk naar uw dierenarts nadat u telefonisch contact met hem hebt opgenomen (hieronder vindt u de lijst met dierenartsen in Oudergem). Als u de naam van het gif kent, kan de dierenarts voor uw komst zeggen wat u moet doen. Indien mogelijk en als het gif minder dan vier uur geleden is ingenomen, kan de dierenarts uw huisdier laten overgeven. Als het gif langer dan vier uur geleden ingenomen is, heeft overgeven vaak niet meer veel nut. De dierenarts zal uw huisdier grote hoeveelheden actieve kool laten innemen om zoveel mogelijk toxines te absorberen. Hij kan uw hond ook aan een infuus leggen om hem vocht te laten opnemen en zoveel mogelijk gif via zijn urine te laten afvoeren.

 

Bij mishandeling of vergiftiging op de openbare weg kunt u ook de dienst Dierenwelzijn van Oudergem inlichten zodat bijkomende maatregelen genomen kunnen worden.

 

 

Iets toevoegen? Iets verbeteren?

Stuur de informatie naar animaux@auderghem.brussels en we zetten ze snel online.