Evenementen & Verenigingen

Kunstensteenweg 2019 - 12 - Centre Culturel d'Auderghem

Vorstlaan 183

Infopunt van het festival: Inkomhal

 

Evenementen & workshops

Performance van de kunstenaar Racso  Jugarap: publieke creatie van een kunstwerk op 04/05 van 14:30 tot 16:30.

Speciale Kunstensteenweg editie van de Ciné-Club op 06/05, onthaal 19:30, film 20:00.
Film : Rumba (Dominique Abel, Fiona  Gordon & Bruno Romy, 2008).
Dom en Fiona, een gelukkig stel, geven  samen Latijns-Amerikaanse dans en nemen  deel aan danswedstrijd na danswedstrijd.  Het is hun passie. Op een avond, na het  winnen van een zoveelste wedstrijd wordt  heel hun leven overhoop gehaald. 

Workshop rond het thema “Fotogenie”  met fotograaf Alice Ramos op 08/05 van 18:30 tot 20:00. Workshop wordt in het frans gegeven.

 

Kunstenaars

In haar schilderijen probeert Marie-Céline Bondue persoonlijke waarnemingen van echte of ingebeelde dingen over te brengen. Ze is geleidelijk aan geëvolueerd van het figuratieve naar het abstracte. Ze werkt tegenwoordig met natuurlijke pigmenten zoals okers, zonder zichzelf te beperken tot een beknotte stijl of een begrendsd palet.

 

 

Sinds mensenheugenis hebben menselijke culturen voorstellingen ontwikkeld van de planeet aarde. Door onze overtuigingen, onze verlangens, onze dromen, geven we de wereld op onze eigen manier vorm. Tijdens zijn reizen, dichtbij en ver weg, heeft Patrick Bya deze wereld constant opnieuw uitgevonden.

Website

 

De schilderstijl van Chantal Coppieter's Wallant bestaat uit een spel van vormen, volumes en bewegingen. In zwart-wit en in kleur komen rondingen, halve cirkels, cirkels en schuine hoeken harmonieus samen op het doek als een spel van constructie en reflectie op de massa.

 

 

Door een choreografie zal het schilderij, gebaseerd in haar drager, een grafisch werk voortbrengen. Alexandre Dang , beeldend kunstenaar, toont parallel aan zijn werken hun ontstaan  in video   .

 

Website

 

Curves, vloeiende bewegingen en dynamiek zijn de essentie van de uit zwarte draad gemaakte werken van Racso Jugarap . Tijdens het maken van zijn driedimensionale werken tracht de kunstenaar te begrijpen hoe de materialen en elementen elkaar beïnvloeden.

 

Website

 

Alice Ramos , Braziliaanse fotograaf, is een beoefenaar van fototherapie. Geïnspireerd door haar entourage, creëerde ze de serie "Redondamente Enganado" wat betekent "Ronduit Verkeerd". Een serie naaktfoto's die de vormen loven en waarin de schoonheid van curves en overvloed worden benadrukt.

 

 

Chloé Thôme is een fotograaf. Ze groeide op en leeft nog steeds in Oudergem. Deze fotografische reeks is uitgedacht als een getuigenis van een ogenblik van het leven, als een soort van momentopname, als het onuitwisbare spoor van een gemeente en haar wijken op een bepaald moment. Als een manier om de tijd te laten stilstaan, of nog liever om de tijd te nemen om de eigen buurman te herontdekken.

 

Site Internet

 

Programma

Het volledige programma van Kunstensteenweg vindt u hier .