Evenementen & Verenigingen

Kunstensteenweg 2019 - 18 - L’Écrin Vert (Résidence Domitys)

Jacques Bassemstraat 7

 

Extra openingsuren : Maandag > Vrijdag : 14:00 > 18:00

 

Evenementen & workshops

Demonstratie  van Latijnse kalligrafie op  04/05 van 14:00 tot 16:00 door  Véronique Denoël.  

 

Kunstenaars                                                       

Michelle Abrassart  creeërt personages gemodeleerd en gevormd uit papier. Hun aanwezigheid markeert een plaats. Ze roepen dromen en verhalen op. Ze geven ons een emotie, een gevoel van volheid en sereniteit.

 

Teresa Almeida  gebruikt vaak een zwarte achtergrond waaruit vormen naar voor komen, zo schept ze een intense dramatische sfeer. In haar schilderkunst, die tussen abstract expressionisme en portretkunst ligt, probeert ze haar perceptie van de zichtbare werkelijkheid over te brengen. Ze maakt deel uit van een meer sociale schilderkunst en vertegenwoordigt al enkele jaren daklozen, broedermoordoorlogen, honger, eenzaamheid ...

 

 

Een afwisseling van technieken en een uitnodiging om de blik naar binnen te werpen.  Macha Delattre  plaatst de kleuren op het doek geleid door haar gebaren om zo de verbeelding te transformeren. De abstracte werken nodigen de toeschouwer uit tot bezinning en zelfreflectie.

 

 

Voor  Isabelle Soille  ligt het avontuur van schilderen in het gaan waar woorden niet kunnen gaan! Ze is daarom vaak verrast door wat haar handen en penselen onthullen. Een levendige of zachte kleur, een subtiele of wazige vorm, een ondersteuning van canvas naar hout ... De kunstenaar vraagt zich af: "Is het noodzakelijk om kost wat kost te begrijpen wat we doen? Schilderen is een moment van ontsnapping en magie ... het mentale heeft er geen plaats! "

 

    

Véronique Denoël  deelt graag haar knowhow en geeft dan ook les in Latijnse kalligrafie. Dit is volgens haar een techniek die geschikt is voor iedereen. Ze is gepassioneerd door deze kunst, waarbij de creatieve handeling leidt tot plezier en naar zichzelf luisteren

 

 

Programma

Het volledige programma van Kunstensteenweg vindt u  hier .