Nieuws

Terug naar news

Meer vrouw op straat: de uitslag

 

De eerste fase van het project "Meer vrouw op straat" is op 31 december 2020 afgerond met de sluiting van de bewonersstemming. Bijna 900 Oudergemnaren brachten hun stem uit. Doel was om de naam van 5 opmerkelijke Oudergemse vrouwen aan een naamloze plaats of straat te geven.

Resultaat? De Invalidenrotonde werd opgedragen aan kunstenares Maurane, het park Koninklijk Jacht aan Maria Vignol, de doorgang Steeno-Waha aan schrijfster en illustratrice Monique Martin, de dreef door de Appelbloesemgaarde aan de Wasvrouwen en tot slot de dreef die de Leemanslaan en de Lessirelaan verbindt aan Maria Gomrée de Morialmé.

Met 864 stemmers vond de stemming een meer dan gunstige weerklank bij de bewoners, en vooral bij de vrouwen."Op Facebook is meer dan 70% van de stemmers een vrouw, wat niet zo verwonderlijk is", zegt Marine Vande Pitte, coördinatrice Participatie. "De 65-plussers en de 35 tot 65-jarigen reageerden het meest".

De Koninklijke Commissie voor Toponymie heeft de voorstellen, die binnenkort aan de Gemeenteraad worden voorgelegd, al gevalideerd. De inhuldigingen zullen plaatsvinden in functie van de gezondheidstoestand. De gemeente zal het hier niet bij laten. "Er zijn al plaatsen aangeduid voor een nieuwe stemming, maar we wachten nog tot enkele geplande wegen zijn voltooid. Zo kunnen we de inwoners voor verschillende straten tegelijk bevragen".