Nieuws

Terug naar news

Oudergem creëert een netwerk voor gewonde of verloren dieren

 

De gemeente doet een oproep naar gezinnen en vrijwilligers die bereid zijn de dieren op te vangen

 

Kat verloren. Hond gevonden. Een dier gewond... De gemeente wordt steeds vaker benaderd door inwoners met vragen over dierenwelzijn. Deze uitbarstingen van vrijgevigheid gaan gepaard met logistieke uitdagingen...

"We krijgen steeds meer oproepen voor zwerfdieren, gewonde of gevonden dieren. Het is duidelijk dat dierenwelzijn een echte zorg is geworden en dat is goed nieuws. Maar de schuilplaatsen zijn nu verzadigd en met de toename van het aantal oproepen, staan we voor een echte logistieke uitdaging".

Op de dienst Dierenbescherming zijn we eraan gewend geraakt dieren na het werk mee naar huis te nemen, "om voor hen te zorgen of om hun baasjes terug te vinden". Maar de dienst heeft haar grenzen en er is niet genoeg ruimte... "Daarom kwamen we op het idee om een netwerk van gastgezinnen op te zetten die bereid zijn dieren op te vangen voor een uur, een dag, een week...".

Vandaag telt dit netwerk een tiental gezinnen en vrijwilligers. "Maar er is veel vraag naar en we hebben versterking nodig".

De dienst maakt hiervoor een oproep. "We zoeken mensen die we kunnen vertrouwen en die natuurlijk van dieren houden".

 

Info: