Kunstensteenweg 2019 - 16 - Gemeenschapscentrum Den Dam

Waversesteenweg 1741

 

Evenementen & workshops

Performance van kunstenaar Jérôme Bourbonneux op 05/05 van 14:00 tot 18:00 : publieke creatie van een schilderij.

Schilderworkshop voor kinderen met  kunstenares Paula Bauer op 11/05 van 15:00 tot 17:00. Voor  kinderen vanaf 8 jaar.

 
 

Kunstenaars

Voor Paula Bauer is schilderen niet alleen een onderdeel van kunst, maar een projectie van het leven, de tijd en de schilder. Het stelt ons in staat tegenspoed en pijn uit te drijven en hoop te ontwikkelen. Het is een toegevoegde waarde aan elk bestaan, wat het ook moge zijn.

 

 

Abstracte, semi-figuratieve composities worden vermengd om samen één fresco te vormen. Voor  Jérôme Bourbonneux  is schilderen een allesverslindende passie, een uitlaatklep en een nieuwe manier om emoties over te brengen.

 

Blog

 

Het schilderwerk van  Nathalie Debecker  bestaat uit stillevens, landschappen en interpretaties van beroemde kunstenaars zoals Kandinsky, Delvaux en Braque.

 

 

Zowel op canvas als op papier zoekt  Monica de Jonge  naar de juiste balans tussen techniek en verbeelding. De kunstenaar gebruikt een spel van schaduw en licht met verdaccio en grauwschildering als handlangers. De kleurenschema's, de lijnen en het ritme brengen haar verhalen over. Een authentieke stijl, genesteld in de tijdsgeest.

 

Instagram

 

Ingrid Sannen  tekent al sinds haar kindetijd, gefascineerd door kleuren en vormen. Na haar studies scheikunde, vond ze een paar jaar later het heilige vuur in haar passie voor schilderen. In haar composities gebruikt ze de technieken acryl en aquarel.

 

Onder de kundige leiding van Corinne Terwinghe en de klasleerkracht werkte elke klas van de lagere school van de Vlindertuin rond pop-art.  Het resultaat van al die creativiteit is te zien in Den Dam. Mis dit aanstormend talent niet!

 

 

Programma

Het volledige programma van Kunstensteenweg vindt u hier .