Alle news

26/04

Het nieuwe zwembad van de VUB is open

 

Een aantal jaar terug hebben we elkaar eens gesproken omtrent de renovatie van het zwembad op de campus van de Vrije Universiteit Brussel gelegen op de grens tussen Elsene, Etterbeek en Oudergem.

 

U heeft het ondertussen waarschijnlijk al wel vernomen,sinds februari is ons nieuwe zwembad open voor individuele zwemmers, scholen en clubs.  Met deze keer niet één, maar twee zwembaden. Naast een 25m bad zoals vroeger hebben we er nu ook een 13m bad met beweegbare bodem bij.Hierdoor zijn we in staat nog meer mensen van het nodige zwemwater te voorzien, en tegelijkertijd meer variatie aan activiteiten mogelijk te maken (bv. zwemschool, aquafitness, rolstoelgebruikers, …). 

 

Het nieuwe bad heeft de universiteit een goede 8milj € gekost (waarvan de helft via verschillende subsidies) en vraagt in de komende jaren ook telkens een exploitatiekost van om en bij het miljoen. We ambiëren dan ook een optimale bezetting van het zwembad.  Waarbij iedereen welkom is.Ongeacht of ze tot de VUB gemeenschap behoren of niet.Naast onderwijs en onderzoek draagt de VUB immers sociaal dienstbetoon naar alle Brusselaarts hoog in het vaandel.

 

Zwemclub Wimber is alvast één van de clubs uit uw gemeente die zeer gelukkig zijn met onze vernieuwing en zijn sinds maart dit jaar terug aan de slag bij ons voor hun wekelijkse training op vrijdagavond. Daarnaast tellen we ook een aantal scholen uit Oudergem die wekelijks gebruik maken van ons zwembad en vinden de bewoners van Oudergem met mondjesmaat de weg terug naar ons zwembad tijdens onze publieke uren.

 

Scholen en clubs kunnen bij ons terecht op sport@vub.be voor alle vragen omtrent beschikbaarheden, mogelijkheden en tarieven.

vub.ac.be/sport/sportinfrastructuur