Vacature: Medewerker dienst cultuur Kunstencentrum Rood-Klooster

Zin in een zinvolle baan? Gemotiveerd om mee te werken aan de uitdaging rond de modernisering van overheidsdiensten? Sluit je bij ons aan binnen het gemeentebestuur van Oudergem.

WIE ZIJN WIJ?

Oudergem is een gemeente in de zuidoostelijke kroon van Brussel. Haar ligging aan de rand van het Zoniënwoud en haar status als toegangspoort tot de stad maken van de gemeente een heus laboratorium inzake ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling met respect voor de mens en zijn omgeving. Van kinderopvang tot stedenbouw, van openbare ruimte tot onderwijs en cultuur: het gemeentebestuur van Oudergem stelt dergelijke uitdagingen steeds centraal in zijn opdrachten als openbare dienst en in de dienstverlening aan het publiek.

De gemeente Oudergem lanceert een aanwervingsprocedure voor een medewerker (M/V/X) op de Dienst Cultuur voor het kunstencentrum Rood-Klooster

Dienst Cultuur - Kunstencentrum Rood-Klooster

De Dienst Cultuur van de gemeente Oudergem ontplooit - alleen of in samenwerking met andere culturele actoren - heel wat activiteiten. Zo nam de dienst het initiatief voor een filmclub, een fotowedstrijd, een kunstenaarsparcours en de Muziekmarathon. Ze voert een voluntaristisch tentoonstellingsbeleid, zowel in openlucht als binnen op verschillende locaties in de gemeente. De dienst onderhoudt nauwe banden met het Kunstencentrum Rood-Klooster, waarvan de medewerk(st)ers in dienst zijn bij de gemeente Oudergem. 

Aan de rand van het Zoniënwoud, in het kader van een voormalige priorij, verkent het kunstencentrum de verhoudingen tussen schrift en beeld. Zowel Belgische als buitenlandse kunstenaars stellen er tentoon. Doorheen het tentoonstellingsbeleid van het Kunstencentrum loopt één rode draad: de verhoudingen tussen schrift en beeld, tussen kunst en letterkunst. Die thematiek vertaalt zich o.a. in aandacht voor het werk van illustratoren van jeugdboeken en striptekenaars. Daarnaast zijn er drie elkaar aanvullende pijlers: het in de kijker zetten van Belgische kunstenaars of kunstbewegingen in het kader van wetenschappelijke retrospectieven, promotie van hedendaagse creaties via o.a. de Ontdekkingsprijs (een tweejaarlijkse wedstrijd gericht op de ontdekking en de promotie van veelbelovend artistiek talent) en de kennismaking met het erfgoed op de site via de educatieve dienst.

OPDRACHT

Aangestuurd door de verantwoordelijke van het kunstencentrum uiteenlopende taken uitvoeren, zoals:

  • Meewerken aan het administratief beheer van verschillende aspecten van het Kunstencentrum. Dat kan gaan om verschillende redactionele opdrachten: het beheer van de website en de verspreiding van informatie via de sociale media, het opzetten van tentoonstellingen (met inbegrip van de scenografie en de logistiek), contacten met kunstenaars en publiek, promotie, communicatie, ...
  • Contacten met verschillende actoren met het oog op een vlotte werking van het Centrum: contacten met het gemeentebestuur en de Dienst Cultuur in het kader van andere culturele activiteiten die gelinkt zijn aan de site of de gemeente.
  • Samenwerken met de andere leden van het team om te komen tot een heuse multidisciplinaire strategie binnen de Dienst Cultuur.
  • Indien nodig, de verantwoordelijke van het Kunstencentrum bijstaan in taken met betrekking tot het management van het onderhouds- en bewakingspersoneel en de arbeiders.

PROFIEL

  • Minimaal in het bezit zijn van een Bachelor/graduaat relevant voor de functie (kunstgeschiedenis, cultuurmanagement, ...);
  • Beschikken over minimaal 3 jaar relevante ervaring in de cultuursector;
  • Rijbewijs B vereist (hou rekening met enkele verplaatsingen/bezoeken);
  • Actieve kennis van de tweede landstaal; kennis van een bijkomende taal wordt als troef beschouwd;
  • Gepassioneerd door kunst, nieuwsgierig en enthousiast;
  • Een vlotte pen;
  • Computervaardigheden, kennis van grafische software is een troef,
  • Zin voor initiatief en bereid om de handen uit de mouwen te steken;
  • Sociale en relationele vaardigheden die passen bij een functie waarin je contacten met het publiek onderhoudt.

WE BIEDEN

  • Een afwisselende job met eigen inbreng, een voltijds contract (voor onbepaalde duur) met veel opleidingsmogelijkheden. 
  • Een wedde volgens de loonschalen in een openbaar ambt niveau B (vakantiegeld en eindejaarspremie), maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en de mogelijkheid om een tweetaligheidspremie aan te vragen (via het Selor-examen). Relevante anciënniteit wordt volledig overgenomen. 
  • Tussenkomst in de abonnementskosten voor openbaar vervoer, gratis MIVB-abonnement. 
  • Een aantrekkelijke vakantieregeling.

GEÏNTERESSEERD?

Stuur je cv met motivatiebrief en een kopie van je diploma naar jobs@oudergem.brussels

Datum van afsluiting van de kandidaturen: 03/02/2024.

Weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een schriftelijke proef in de loop van de maand februari 2024.

Het gemeentebestuur voert een actief diversiteitsbeleid door alle kandidaten gelijke kansen, een gelijkwaardige behandeling en gelijke toegang tot de selectieprocedure te waarborgen.