Vacature: Adjunct-directeur bij de Academie van Oudergem

Om de leesbaarheid te verhogen, is deze oproep tot kandidaatstelling niet inclusief geschreven, maar hij staat niettemin open voor mannen, vrouwen, en non-binaire personen.

Vacature

De gemeente Oudergem zoekt een adjunct-directeur voor de Kunstacademie "Franz Constant" (Scholierenstraat 7). Het gaat om een halftijdse betrekking van 18/36.

Kenmerken van de school

De gemeentelijke Kunstacademie van Oudergem maakt deel uit van het netwerk van 111 ESAHR-academies die worden gesubsidieerd door de Federatie Wallonië-Brussel.

Er worden twee richtingen aangeboden: Muziek en Woordkunst & Theater.

De lessen worden gegeven in het hoofdgebouw van de School Souverain (Scholierenstraat) en in drie andere basisscholen: het vormingscentrum Blankedelle (Van Horenbeecklaan), het scholencentrum Pré des Agneaux (Pinoyplein) en het scholencentrum Les Marronniers (Waversesteenweg).

De academie werd opgericht in 1920 en telt inmiddels zo'n 1250 leerlingen, waarvan een vierde de richting Woordkunst volgt.

Het directieteam bestaat uit een directeur en twee halftijdse adjunct-directeurs.

Opdrachten

Bij deze vacature is een oproep tot kandidaatstelling gevoegd. Download de oproep tot kandidaatstelling (in het Frans).

Modaliteiten voor het indienen van een kandidatuur en agenda

Dit is een interne en externe oproep voor een permanent vacant functie.

Deze oproep is gericht tot personeelsleden die hun functie uitoefenen binnen de inrichtende macht of tot elke persoon die voldoet aan de voorwaarden voor toegang tot de functie, namelijk houder zijn van ten minste een bekwaamheidsbewijs van het hogere niveau van de eerste graad, houder zijn van een pedagogisch diploma en beschikken over drie jaar anciënniteit in het onderwijs georganiseerd of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap.

In het bezit zijn van een bekwaamheidsbewijs dat toegang biedt tot een onderwijsfunctie binnen ESAHR (zie bekwaamheidsbewijzen bedoeld in de artikelen 105 tot 108 van het decreet van 2 juni 1998 houdende organisatie van het secundair kunstonderwijs met beperkt leerplan gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap); goede digitale vaardigheden en een rijbewijs B zijn troeven voor deze functie.

Geïnteresseerde kandidaten moeten hun curriculum vitae samen met een motivatiebrief, een uittreksel uit het strafregister (model 2) en een kopie van eventuele diploma's die zij voor de jury relevant achten, indienen via onderstaand formulier.

Deze oproep loopt van 29 maart tot 19 april 2024. Kandidaturen die na de deadline binnenkomen, worden niet aanvaard.

Bijkomende informatie

De ambtenaar wordt betaald door de Federatie Wallonië-Brussel,

Op donderdag 16 mei 2024 in de voormiddag wordt in het gemeentehuis een schriftelijk examen gehouden. Als u slaagt, wordt er op vrijdag 24 mei 2024 een mondeling examen gehouden in het gemeentehuis (de kalender kan nog licht worden gewijzigd).

Als u vragen heeft over deze oproep tot kandidaatstelling, kunt u contact opnemen met de dienst Onderwijs op enseignement@auderghem.brussels.

Interesse?

Formulieren voor kandidaatstelling moeten uiterlijk op 19 april 2024 worden ingestuurd.

Het kandidatuurdossier bevat:

  • Een cv
  • Een motivatiebrief
  • Een uittreksel uit het strafregister (model 2)
  • Kopieën van diploma's (indien nodig wordt een kopie van de attesten die in het kader van de specifieke opleiding werden behaald, bij het sollicitatieformulier gevoegd)