Nieuws

Terug naar news

Gemeentestadion: terrein 2 heeft zijn nieuwe coating gekregen

 

Tot grote vreugde van de voetballiefhebbers zijn de werken voor de herbekleding van het gemeentelijk voetbalveld nr. 2 eind mei afgerond. "Het werd tijd, want de vorige coating was echt versleten", klinkt het bij de dienst Sport. "Ditmaal kozen we voor een synthetische coating van de nieuwste generatie organische vezels, die een goed gebruikscomfort en stevigheid op lange termijn moeten garanderen." De spelers van de R.U.A en van FC Irlande zijn er al op beginnen trainen. "De reacties zijn zeer positief. De spelers hebben het gevoel dat ze een nieuw speelveld ontdekken."

Op 27 juni vond in het stadion zelfs de finale plaats van de Mbo Mpenza Challenge, een wedstrijd voor 11-jarige meisjes en jongens, georganiseerd door de voormalige Rode Duivel. "Het is een eer voor de gemeente, want deze challenge belichaamt de waarden die wij willen uitdragen: sport als middel om alle vormen van discriminatie en uitsluiting te bestrijden."

De kosten van alle werken, de coating en de vernieuwing van de leuningen, bedragen ongeveer 470.000 euro, voor 60% gesubsidieerd door het Gewest.