Vacature: Opvoeder (bachelor)

Kennisgeving

Om de leesbaarheid te verhogen, is deze oproep tot kandidaatstelling niet inclusief geschreven, maar hij staat niettemin open voor mannen, vrouwen, en non-binaire personen.

Vacature

De gemeente Oudergem is op zoek naar een opvoeder voor de school Les Marronniers en de school Blankedelle. Het gaat om een fulltime functie van 37 uur en 30 minuten per week, die gelijk verdeeld is over de twee scholen. Het gaat om twee basisscholen (kleuter- en lager onderwijs).

Context

Met haar vier basisscholen heeft Oudergem zich altijd ingezet om haar leerlingen de best mogelijke omstandigheden te bieden. De afgelopen jaren hebben onze teams verschillende initiatieven opgestart om het welzijn van de leerlingen op onze scholen te waarborgen. We hebben onder andere onze speelplaatsen opnieuw ontworpen om ze groener en beter gestructureerd te maken, we hebben de leefregels heroverwogen om ze transparanter en effectiever te maken en we hebben de hulp ingeroepen van iemand die een innovatief programma leidt om pesterijen en zichtbaar en onzichtbaar geweld te voorkomen.
Hoewel we blij zijn met de verbeteringen die zijn aangebracht in onze scholen, ontbreekt er nog één belangrijk element. We denken namelijk dat het een goed idee zou zijn om een lokale speler in te schakelen die dicht bij de leerlingen staat, het regelgevend kader van de school garandeert (huishoudelijk reglement) en als link tussen de families en de school fungeert. In dat kader lanceren we deze oproep tot kandidaatstelling.

Opdrachten

Bij deze oproep tot kandidaatstelling is een functieomschrijving gevoegd. Download de functiebeschrijving.

Hoe aanmelden en tijdschema

Dit is een interne en externe oproep.
Een bachelordiploma in de menswetenschappen is vereist. Kandidaten zonder deze kwalificatie komen niet in aanmerking. Een diploma als gespecialiseerd opvoeder is een pluspunt.
Minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van psycho-educatieve ondersteuning is vereist. Kandidaten zonder deze kwalificatie komen niet in aanmerking.
Een aanvullende opleiding die direct relevant is voor de functie die vervuld moet worden (zoals Graines de Médiateurs, opleiding in geweldloze communicatie, opleiding in psychologie enz.) is natuurlijk een belangrijk pluspunt dat door de jury gewaardeerd zal worden.
Geïnteresseerde kandidaten moeten hun curriculum vitae samen met een motivatiebrief en een kopie van eventuele diploma's die zij voor de jury relevant achten - en ten minste een bachelordiploma in de menswetenschappen - indienen via het formulier.
Deze oproep loopt van 22 december 2023 tot 22 januari 2024 middernacht. Aanvragen die na de deadline binnenkomen, worden niet geaccepteerd.

Bijkomende informatie

De werknemer krijgt een contract van onbepaalde duur op B1-niveau.
De werknemer wordt betaald met de gemeentelijke fondsen en heeft de rechten en plichten van elke gemeentelijke werknemer. Hoewel de werknemer recht heeft op evenveel verlofdagen als een werknemer van de lokale overheid, mag hij om dienstredenen geen verlof opnemen tijdens schooluren. 
De medewerker werkt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en moet bij uitzondering deelnemen aan belangrijke momenten van het schoolleven (schoolfeest, ouderbijeenkomst enz.).
Op maandagochtend 5 februari 2024 wordt in het gemeentehuis een schriftelijk examen gehouden. Als u slaagt, wordt er op 22 februari 2024 's ochtends een mondeling examen gehouden in het gemeentehuis.
Als u vragen heeft over deze oproep tot kandidaatstelling, kunt u contact opnemen met de afdeling Onderwijs op onderwijs@oudergem.brussels.