1.000 bomen - Planttips

Na ontvangst van uw boom/heester is het tijd om hem te planten!

Het planten is een belangrijke stap in het leven van de boom/heester die u zojuist heeft ontvangen. Nadat hij in een container en daarna in een kwekerij is opgekweekt, komt hij in een nieuwe omgeving terecht waarin hij zich moet aanpassen. Om een boom met succes te planten, moet u ervoor zorgen dat hij wortel schiet en goed groeit.

Volg daarom alle onderstaande stappen zorgvuldig en uw boom/heester zal perfect groeien!

Stap 1: Graaf een gat

Maak een gat met een diameter 2 tot 3 keer breder en 1,5 keer dieper is als de pot. Als de grond uit gras bestaat, verwijder het gras en de wortels van het oppervlak.

Stap 2: Verpot

Haal de plant uit de pot. Als u moeilijkheden ondervindt, draai de pot dan om en geef een scherpe tik op de bodem.

Ontwar de vermengde wortels, snijd de te lange wortels van bomen af.

Stap 3: Plant

Meng uw tuinaarde met potgrond of compost en begin het gat met dit mengsel te vullen. Om de drainage te verbeteren, kunt u de bodem van het gat ook bedekken met een 5 cm dikke laag drainagemateriaal zoals grind of puzzolaan.

Zet uw boom of struik op de grond en spreid zo nodig de kale wortels uit.

Vul het gat vervolgens op met de verwijderde grond.

Stap 4: Stamp aan

Stamp de grond stevig aan, maar niet overdreven, bij voorkeur met uw handen, om hem niet te verdichten.

Stap 5: Geef water

Maak een inzinking rond de boom om het water geven te vergemakkelijken.

Giet er twee gieters water in zodat de grond goed aan de wortels hecht, zelfs bij nat weer (ongeveer 10 liter water voor een struik en het dubbele voor een boom).

Daarna is het niet nodig om tijdens de winter te vaak water te geven om de plant aan te moedigen via zijn wortels water uit de grond zelf te halen, waardoor hij beter kan wortelen.

Vanaf het einde van de winter moet u uw nieuwe planten regelmatig water geven. Controleer de volgende zomer hun behoeften (vooral voor bomen).