Gemeentelijke kinderdagverblijven: Inschrijvingen

Inschrijving kinderdagverblijf

 

Hieronder vindt u informatie over de opvangplaatsen op het gemeentelijk grondgebied en het verloop van de inschrijving van een kind in een van de gemeentelijke kinderdagverblijven van Oudergem.

 

Wilt u dat uw kind naar een kinderdagverblijf gaat vóór de leeftijd van 6 maanden?

Vanaf de derde maand van de zwangerschap (datum van het einde van de zwangerschap - 6 maanden) kunt u het onlineformulier voor de inschrijvingsaanvraag invullen:

  • Vermeld de vermoedelijke opvangdatum en de gewenste opvangtijd
  • Wanneer uw aanvraag is afgerond, ontvangt u een attest van de inschrijvingsaanvraag
  • Binnen de maand na uw inschrijvingsaanvraag ontvangt u een antwoord op uw aanvraag

 

Wilt u dat uw kind naar een kinderdagverblijf gaat na de leeftijd van 6 maanden?

Vul binnen de 9 maanden vóór de gewenste begindatum van de opvang in een kinderdagverblijf het onlineformulier voor de inschrijvingsaanvraag in:

  • Vermeld de vermoedelijke opvangdatum en de gewenste opvangtijd
  • Wanneer uw aanvraag is afgerond, ontvangt u een inschrijvingsattest
  • Binnen de maand na uw inschrijvingsaanvraag ontvangt u een antwoord op uw aanvraag

 

Inschrijvingsformulier

Deze pagina geeft u toegang tot een centrale inschrijvingsdienst voor de opvangplaatsen die worden georganiseerd door het gemeentebestuur van Oudergem en die zijn erkend en worden gesubsidieerd door het ONE.

Bij de particuliere opvangplaatsen die zijn erkend door het ONE of door Kind en Gezin, neemt u rechtstreeks contact met hen op voor uw inschrijvingsaanvraag.

 

Hebt u hulp nodig om uw kind in te schrijven?

U kunt contact opnemen met de dienst Peuterzorg. Er wordt een permanentie georganiseerd om u te helpen bij het invullen van het formulier en om u toe te laten uw kind in te schrijven in een van de gemeentelijke kinderdagverblijven. U kunt contact opnemen met de dienst Peuterzorg door een e-mail te sturen naar het adres coord-petite-enfance@auderghem.brussels of door te bellen naar het nummer 02 676 49 99 (elke dinsdag tussen 9 en 12 uur en elke donderdag tussen 14 en 16 uur).