Alle news
Alle scholen van de gemeente binnenkort verkeersveilig

27/04

Alle scholen van de gemeente binnenkort verkeersveilig

Na de plaatsing van Pieto-mannetjes en fietsbeugels en de verbreding van een aantal voetpaden, gaat Oudergem voort met het veiliger maken van zijn schoolomgevingen.

"Het zijn omgevingen die we nauwgezet in de gaten houden", zegt Quentin Stevenart, hoofd van de Dienst Openbare Ruimte. "Om te beginnen is er natuurlijk de grote stroom kinderen bij het begin en het einde van de schooldag, maar er zijn ook veel auto's voor een "kiss-and-ride", met ouders die soms gehaast zijn omdat ze te laat zijn. De zichtbaarheid van oversteekplaatsen is dan ook bijzonder belangrijk."

Alle oversteekplaatsen voor voetgangers die op de grond geschilderd zijn, worden daarom binnenkort vervangen door heatsealstrips van de nieuwste generatie. "Dit materiaal biedt het dubbele voordeel dat het bestendiger is dan verf en 's nachts retroreflecterend is dankzij een technologie van geïntegreerde glazen microbeads. We gaan ook aan weerszijden van de oversteekplaatsen reflecterende blokken plaatsen."

Met hetzelfde doel voor ogen komen er slimme verkeerslichten die automatisch op rood springen als auto's te snel rijden. Ze worden geplaatst op de Chaudronlaan en de Park van Woluwelaan, wat het verkeer aan het College Saint-Hubert, de École Sainte-Bernadette en het Koninklijk Atheneum Oudergem zou moeten afremmen. "Op deze twee wegen geldt een beperking van 30 km/u, maar we zien regelmatig dat er te snel gereden wordt." Voor deze inrichtingen werkten de gemeentediensten rechtstreeks samen met de schooldirecties.