Alle news
een verloren of gevonden dier melden

19/05

Premium account van de app Animal Search gratis

Met meer dan 3.500 honden - en minstens 2.000 katten - op het grondgebied kun je wel stellen dat Oudergem een hart voor dieren heeft. Op straat en via de sociale netwerken zijn er ook veel meldingen van verloren huisdieren.

Om baasjes te helpen hun viervoeters snel terug te vinden, heeft de gemeente besloten om een abonnement te nemen op het Premium Pack van de app Animal Search.

"Animal Search is een platform dat meldingen van verloren en gevonden dieren centraliseert", vertelt de schepen voor Dierenwelzijn: "De sterkte ervan is dat het een netwerk vormt van bewoners, politiezones, gemeenschapswachten en de belangrijkste opvangcentra en dierenartsen in het gewest."

Het gebruik van de app is eenvoudig: gebruikers kunnen de app gratis downloaden op hun smartphone, tablet of computer. Daarna maken ze een profiel aan voor hun huisdier, met de informatie op de microchip of tatoeage, samen met foto's of een beschrijving. Bij verlies kan onmiddellijk een signalement verspreid worden over het hele netwerk. Op basis van foto's met geolokalisatie is het ook heel eenvoudig om een verloren dier te signaleren door er een foto van te maken. Als er een positieve identificatie is, krijgt de eigenaar een melding en kan hij zijn hond, kat of ander huisdier gaan ophalen.

Ter info: Oudergem is de eerste gemeente die Premium partner wordt van de app.

Download de app via https://www.animal-research.be/nl