Alle news
illustration

04/05

Een nieuwe soort huiswerkschool

Sport en huiswerk gaan hand in hand

Tafeltennisclub Logis, één van de grootste sportclubs van de gemeente, pakt uit met een nieuw soort huiswerkschool. Het gaat om een initiatief, in samenwerking met de gemeente, waarbij kinderen onder begeleiding hun huiswerk kunnen maken, én een tafeltennistraining krijgen.

Dit nieuwe concept, een idee van Christophe Devaux, sportief directeur bij Logis, richt zich op leerlingen van het 2e tot het 5e leerjaar. "Eerst maken ze, onder begeleiding van een leerkracht, hun huiswerk in een rustig lokaal van sportcentrum Willegems", vertelt de schepen voor Sociale Cohesie.

"En wanneer ze klaar zijn, geeft een monitor van Logis hen een training in tafeltennis. Het is een win-win: enerzijds wordt de tijd tussen school en training nuttig ingevuld, en anderzijds worden de kinderen gemotiveerd om een sportactiviteit te beoefenen." Het bijzondere aan dit project is dat alle kinderen welkom zijn, niet alleen als ze leerproblemen hebben. "Het is meer een systeem van begeleid studeren dan een manier om schoolachterstand op te halen." De kinderen hoeven ook geen lid te zijn van de sportclub om te mogen komen. "Niet alleen de kinderen zijn er enthousiast over, maar ook de ouders en de club, die haar sport in de belangstelling kan brengen. En wie weet zijn er onder de kinderen wel toekomstige kampioenen!"

Het project loopt sinds september en wordt dit jaar getest. "Het idee is om dit ook naar andere clubs uit te breiden en meer huiswerkscholen aan te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn." Wie een kind wil inschrijven of meer informatie wenst, kan een mail sturen met de eigen naam, de naam van het kind, thuisadres en telefoonnummer, en dit naar: multi@logis-auderghem.be