Het RPA Herrmann-Debroux: een cruciaal project voor de toekomst van Oudergem

Het Brussels Gewest maakt zich op om, via de instantie Perspective.brussels , een tiental Richtplannen van Aanleg (RPA's) uit te werken in verschillende Brusselse wijken. Een van die plannen heeft rechtstreeks betrekking op Oudergem: het Richtplan van Aanleg Herrmann-Debroux .
 

Dit Richtplan heeft aanzienlijke gevolgen voor alle Oudergemnaren .

Dit plan heeft met name betrekking op de herinrichting van het gebied dat zich uitstrekt vanaf het Leonardkruispunt tot aan Delta en omvat de sloop van het viaduct en de vervanging daarvan door een stadslaan

Informatievergaderingen, documenten, links, formulieren… Op deze pagina vindt u alle nuttige informatie over dit cruciale project voor de toekomst van onze gemeente. Wilt u in realtime op de hoogte gehouden worden van de toekomstige ontwikkelingen, dan kunt u zich inschrijven op de gemeentelijke nieuwsbrief door hier te klikken .

 

4,5 en 20/6: neem deel aan de informatievergaderingen die worden georganiseerd door Perspective.brussels

Perspective.brussels, de instantie die door het Brussels Gewest werd belast met de realisatie van het RPA Herrmann-Debroux, organiseert twee informatievergaderingen:

  • op 4 juni 2018 van 11 tot 12.30 u. - SOLD-OUT
  • op 5 juni 2018 van 20 tot 21.30 u. - SOLD-OUT
  • en op 20 juni 2018 van 20 tot 21.30 u.

Deze vergaderingen vinden plaats bij Perspective.brussels, Naamsestraat 59, 1000 Brussel 

OPGELET : De twee data van de bijeenkomsten over RPA Herrmann-Debroux zijn volzet, een derde bijeenkomst wordt georganiseerd op woensdag 20 juni vanaf 20u tot 21u30 in het Cultureel Centrum van Oudergem (Vorstlaan 183-185, 1160 Oudergem). U kan zich inschrijven via deze formulier .

 

20/6: permanentie in de gemeente georganiseerd door Perspective.brussels

Om uw vragen te beantwoorden en uw opmerkingen en suggesties te noteren, zal Perspective.brussels een permanentie houden in de gemeente op woensdag 20 juni van 9 tot 11.30 uur. Deze permanentie zal plaatsvinden in de raadzaal van de gemeente, Emile Idiersstraat 12, 1 e verdieping

 

Tot 18/6: andere permanenties georganiseerd door Perspective.brussels

Perspective.brussels zal permanenties houden om uw vragen te beantwoorden en uw opmerkingen en suggesties te noteren.

Deze permanenties zullen tot 18 juni worden gehouden bij Perspective.brussels, Naamsestraat 59 in 1000 Brussel:

  • op woensdagen van 13.30 tot 16.30 uur
  • op donderdagen van 17 tot 19 uur (enkel op afspraak)
  • op vrijdagen van 9.30 tot 12.30 uur

Om een afspraak te regelen: pad-rpa@perspective.brussels . Opgelet: preciseer duidelijk dat uw afspraak betrekking heeft op het RPA Herrmann-Debroux.

 

Waar vindt u alle informatie terug over het RPA Herrmann-Debroux?

Naast de informatievergaderingen, heeft Perspective.brussels ook een webpagina gemaakt waar u een overzicht terugvindt van de uitdagingen en van de nakende procedure: http://perspective.brussels/nl/stadsprojecten/strategische-polen/delta-herrmann-debroux

U kunt eveneens informatie aanvragen:

  • via de telefoonpermanentie van Perspective.brussels: 02 435 42 00
  • via e-mail: pad-rpa@perspective.brussels
  • Via post: Perspective.brussels, Departement Strategie, Naamsestraat 59, 1000 Brussel

 

De gemeente zal u ook op regelmatige basis op de hoogte houden om uw deelname aan dit project te vergemakkelijken. Wilt u in realtime op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in de toekomst, dan kunt u zich inschrijven op de gemeentelijke nieuwsbrief door hier te klikken .

 

Hoe ver staat het nu met de uitwerking van het RPA Herrmann-Debroux?

Op 8 mei jongstleden ontving Perspective.brussels officieel de opdracht van de Brusselse Regering "om de uitwerking aan te vatten van een ontwerp van richtplan van aanleg voor de wijk Herrmann-Debroux".

Ondertussen werden reeds verschillende informatievergaderingen en workshops georganiseerd met de vertegenwoordigers van het middenveld. In dit stadium moet Perspective.brussels het publiek een stand van zaken bezorgen en toelichting geven bij de uitdagingen van het toekomstige Richtplan van Aanleg.

U kunt hier het Regeringsbesluit terugvinden waarmee het project officieel werd gelanceerd .

 

Kunt u nu reeds reageren, en zo ja, hoe?

U kunt nu reeds reageren op het project door het formulier in te vullen dat speciaal daarvoor werd aangemaakt door Perspective.brussels .

Zodra u dat formulier hebt ingevuld, krijgt u daarvan een kopie via e-mail .

Opdat de gemeente uw advies zou kunnen ondersteunen, vragen wij u om deze mail ook door te sturen naar het volgende adres: pad@auderghem.irisnet.be .

 

 

Samenvattende nota bettreffende het RPA Delta-Hermann-Debroux

Dit document zis een samenvatting van de volgende elementen: presentatie van de perimeter, diagnose-elementen, sleutelkwesties en doelstellingen.