Kunstensteenweg 2023

 

Gemeente Oudergem kondigt met groot genoegen de organisatie aan van de 4de editie van het kunstenfestival ‘Kunstensteenweg’.

Traditiegetrouw zal dit artistieke evenement plaatsvinden in verschillende openbare maar ook particuliere locaties, op de site van het Rood Klooster en in het centrum van de gemeente.

Ben je een professionele of amateurkunstenaar, woon je in Oudergem en zou je graag deelnemen aan het kunstenfestival? Schrijf je dan in via het formulier in bijlage of via het online formulier.

Nieuw voor deze editie 2023 is de wedstrijd « EXTRA LARGE » waarbij 20 Oudergemse kunstenaars de kans krijgen om mee te werken aan een openluchttentoonstelling. Het thema is vrij te kiezen maar de drager voor elk kunstwerk ligt al vast. Je mag je creativiteit de vrije loop laten op een spandoek van 112 cm breed en 200 cm hoog. Inschrijven en ons verassen met je creaties kan tot 1 mei 2023 met een ontwerp om zelf te realiseren of af te laten drukken op een spandoek.

De geselecteerde kunstenaars krijgen vervolgens de mogelijkheid om een origineel werk te creëren (tekenen, schilderen, schrijven, …) rechtstreeks op het spandoek zelf of een druklaar bestand op formaat van het spandoek  in te sturen (zie reglement).

Inschrijven voor het kunstenfestival of voor de wedstrijd, of voor beide oproepen, kan vanaf nu.

We kijken ernaar uit u te lezen, u weer te zien en uw creaties binnenkort tentoon te stellen. 

 

Formulier