Alle news

19/04

Oudergem 4 seizoenen - Fotowedstrijd

 

Eén of meerdere seizoenen onder de zon, regen, sneeuw, mist, kleuren... doorheen alle seizoenen en weersomstandigheden was de fotowedstrijd van 2022 een groot succes met 211 foto's die door 62 deelnemers werden ingezonden.

 

Na de stemming door de jury werden drie prijzen toegekend:

De Prijs Gemeente in de Kijker 2022 is toegekend aan Frédéric Demeuse voor zijn foto "Rouge-Cloître en octobre" (Het Rood Klooster in oktober).

De tweede prijs ging naar Morgane Donceel voor haar foto "Rouge-Cloître" (Het Rood Klooster) en de derde prijs naar Serge Ninanne voor zijn foto "La Maison du Meunier au petit matin" (De molenaarswoning in de vroege ochtend).

 

Foto's

De 27 geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling van 2022 zijn deze van Sally Cools, Chantal Daoust, Brigitte Denis, Magali Degimbe, Michel Dethier, Isabelle Dias, Nele Doensen, Morgane Donceel, Caroline Englebert, Felix Ettore, Chloé Fersing, Jean-Luc Maton, Kevin Meyhui, Renaud Mertens, Vincent Rahier, Dusan Sandor, Benoît Segaert, Quentin Stevenart, Nicolle Van Damme, Sébastien Van Mons.

 

Juryleden

Patrick Bya, winnaar van de fotowedstrijd 2013, videomaker en fotograaf; Olivia Bassem, medewerkster van het kunstcentrum van het Rood Klooster; Sophie de Vos, burgemeester bevoegd voor Cultuur; Florence Mainguet, diensthoofd Cultuur; Clara Mathues, cultuurbeleidscoördinator en Raphaël Carralcazar, stafmedewerker van de Dienst Cultuur.

 

De fotowedstrijd Gemeente in de kijker is een initiatief van Sophie de Vos, burgemeester van Oudergem. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij het partnerschap met het het Syndicat d’Initiative & Cercle d’Histoire d’Auderghem en de Association Artistique d’Auderghem.

Veel dank aan allen voor uw waardevolle deelname.

 

 

De tentoonstelling

 

Informatie

  • De tentoonstelling zal van 08.12.2022 tot 18.12.2022 in het Cultureel Centrum te zien zijn.
  • En in de lokettenzaal (Dienst Bevolking) van 19.12.2022 tot 31.01.2023.