Alle news
Iedereen heeft 'n reden om vat het park te houden. Houd ze proper!

14/06

Iedereen heeft 'n reden om vat het park te houden. Houd ze proper!

We hebben allemaal een reden om van onze parken te houden, en we willen allemaal dat ze proper blijven. Om dat zo te houden, zijn we bereid om extra inspanningen te leveren!

Daarom zet de communicatie- en activatiecampagne "We are park. Brussels," dit jaar geïnitieerd door Leefmilieu Brussel en gesteund door Fost Plus, de schijnwerpers op het respect voor openbare netheid in de parken.

Het doel? Iedere bezoeker bewustmaken en motiveren om onze parken proper te houden door zwerfafval te verminderen. Laten we niet vergeten dat onze parken het hart van onze gemeenschap vormen en dat proper gedrag deel uitmaakt van deze aanpak.

Samen op weg naar properdere parken

We hebben allemaal een reden om van onze parken te houden. We komen er om te sporten, te wandelen, te spelen met het gezin of samen te komen met vrienden. De afgelopen jaren is het aantal bezoekers in de parken sterk toegenomen. Helaas is ook de hoeveelheid zwerfafval toegenomen: de hoeveelheid flessen, blikjes en andere verpakkingen die op de grond of naast overvolle prullenbakken worden achtergelaten, is sterk gestegen.

Laten we onze inspanningen voortzetten

De vorige communicatiecampagnes werden zeer gewaardeerd, en dankzij de burgers en onze partners worden onze parken properder. Maar er is nog veel werk te doen! Laten we dus allemaal samen onze inspanningen voortzetten en de juiste handelingen aannemen om onze parken het hele jaar proper te houden.

Concreet, wat zijn de juiste handelingen? "Gooi je afval in de vuilbak en, als de vuilbak vol is, zoek dan een andere of neem je afval mee naar huis."

Netheid is ieders verantwoordelijkheid.

Meer info

We Are Park