Leven in Oudergem

Uittreksel van het strafregister

Iedere persoon die in het bevolkingsregister van de gemeente Oudergem ingeschreven is mag een uittreksel van het strafregister (vroeger attest voor goed gedrag en zeden genoemd) aanvragen.

Dit document bevat sommige veroordelingen en bestaat onder 3 modellen:

  • Artikel 595: basismodel gevraagd om een activiteit uit te oefenen die NIET onder speciale voorwaarden of een reglementeerde activiteiten valt.
  • Artikel 596.1: uittreksel uit het strafregister voor bepaalde beroepscategorieën en speciale toelatingen. (vb: zaakbeheerder – zaakvoerder - officiële goedkeuring - gevolmachtigde- wapens - jachtvergunning – sportiefschieten – veiligheid - taxi - vervoer en HORECA…)
  • Artikel 596.2 (model 2): uittreksel uit het strafregister gevraagd voor de uitoefening van een activiteit die onder opvoeding, psycho-medisch-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen valt.

 

Afleveringstijd

Uitzonderlijk voor de aanvraag van een model 2 is de afleveringstermijn van 8 werkdagen, voor het bekomen van een visa is de afleveringstermijn van 3 werkdagen, voor een ander activiteit word het uittreksel dadelijk afgeleverd.

Indien u zich niet kan verplaatsen, gelieve contact te nemen met de dienst, ofwel via e-mail  op het volgende adres elections@auderghem.irisnet.be of per telefoon op het nummer 02/676.48.93.

 

Waar :

Gemeentehuis Oudergem

Emile Idiersstraat 12

Loketzaal, loket 1

Openingsuren

 

Prijs :

Prijs van de documenten