Alle news

07/05

Je gemeentelijke website in een nieuw jasje

Zoals je vast al gemerkt hebt, ziet de website van je gemeente er ietwat anders uit: een nieuw menu, een algemene lay-out die lijkt op de oude, maar toch niet helemaal hetzelfde is... Maar je zit wel degelijk op Oudergem.be!

De tool die we gebruikten om de site te beheren, was einde levensduur, legt de burgemeester uit, en gezien het grote aantal bezoekers van onze website vonden we het beter om geen enkel risico te nemen en de site te moderniseren.

Daarbij willen we de inhoud behouden en toegankelijker maken.

De troef van de gemeentelijke website is de inhoud ervan, voegt de burgemeester toe. Sinds een aantal jaar publiceert de administratie er een schat aan informatie voor de bevolking van Oudergem en de gemeentelijke partners. Naast de evenementenkalender en het gemeentelijke nieuws zitten er achter de startpagina van de site duizenden pagina's die vlot kunnen worden opgeroepen op basis van wat de gebruiker zoekt, en die verband houden met de verschillende taken van een lokale overheid.

Een andere verandering ten opzichte van de vorige versie is de verbeterde toegankelijkheid van de site. Die is nog niet perfect, zo geeft de burgemeester toe, maar we legden de nadruk op een zo groot mogelijke toegankelijkheid, vooral voor personen met een visuele beperking. Het is een evolutief proces, waarin we een eerste grote stap hebben gezet en waaraan we willen blijven werken.

In de coulissen

Oudergem.be is een website van content editor DRUPAL9. Eind september telde de gemeentelijke website zo'n 30.000 pagina's van 16 verschillende types. Elke maand raadplegen ongeveer 50.000 bezoekers de website op zoek naar informatie of om zich in te schrijven voor een gemeentelijk evenement.

De Weggeefwinkel

De migratie van de Weggeefwinkel loopt nog en moet dit jaar rond zijn, al duurt het iets langer dan verwacht. Alle gebruikers werden ervan op de hoogte gebracht dat de Weggeefwinkel tijdens de duur van de werkzaamheden tijdelijk gesloten is. De administratie verzekert ons dat de winkel snel weer opengaat.

Jouw mening?

Terwijl we wachten tot de Weggeefwinkel weer opengaat, kan jij ons je mening al geven over de nieuwe versie. We hebben een formulier opgesteld waarop je al je wensen kan noteren. Vul je liever gewoon "vind ik leuk / vind ik niet leuk" in, dan kan dat ook. Je kan ook uitgebreider antwoorden en je voorkeuren verfijnen of een persoonlijk bericht toevoegen. De meningen die de administratie via dit formulier verzamelt, worden bezorgd aan het College. De toekomstige ontwikkelingen van de gemeentelijke website zullen uiteraard gebaseerd worden op wat jij ons hebt gemeld.