23/09 au 24/09

Mon fils ce démon

 

Gedurende een weekend zal de Compagnie des Nouveaux disparus, in samenwerking met de gemeente Oudergem, haar grote tent op het Félix Govaertplein opzetten om gratis haar twee nieuwste theatercreaties te presenteren.

Deze voorstelling toont de kracht van ouderlijke liefde tegenover de soms onbegrijpelijke beslissingen van hun kinderen. Radicalisme is een moeilijk te begrijpen taboeonderwerp dat op een gevoelige manier wordt benaderd, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om zich te verplaatsen in degenen die blijven, in plaats van te oordelen over degenen die besluiten te vertrekken.

 

Mon fils se Démon

55 minuten en vanaf 12 jaar

Mon Fils ce Démon, waarin pijn en vergeving centraal staan, vertelt het verhaal van de hereniging van twee ouders na jaren van scheiding na de dood van hun zoon bij een zelfmoordaanslag. Nostalgie, verdriet en ontroerende herinneringen zijn de sleutelwoorden van dit stuk. Maar deze creatie toont vooral de kracht van de liefde van de ouders tegenover de soms onbegrijpelijke beslissingen van hun kinderen. Als moeilijk voorstelbaar taboe wordt het radicalisme op een gevoelige manier benaderd, waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd zich te verplaatsen in degenen die blijven en niet te oordelen over degenen die besluiten te vertrekken.

Info

 

 

SOUK VAN DE VERENIGINGEN VAN OUDERGEM

Zaterdag 23/09/2023 van 13u00 tot 17u00

Het kan worden gezien als een buurtfeest onder de vlag van cultuur. De buurtsouk is een manier om sociale cohesie in de buurten te creëren en te versterken, samen te leven en samen te doen, door bij te dragen aan een grotere sociale en culturele mix.
Deze ruimte is gewijd aan lokale sociaal-culturele structuren om hun activiteiten en producties te laten zien en buurtbewoners de kans te geven meer te weten te komen over de structuren die er voor hen zijn. Activiteiten, workshops, informatiestands, alles is mogelijk.