Alle news
Illustratie

18/06

Uw belastingaangifte invullen ? De FOD Financiën maakt het U gemakkelijk!

Uw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is uw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Ga naar MyMinfin.be
  • Meld u aan via itsme® of via uw identiteitskaart, uw pincode en een kaartlezer (pincode van de identiteitskaart verloren of vergeten?).

Maakt u geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

De FOD Financiën verstuurt de aangiften en de voorstellen van vereenvoudigde aangifte per post in de loop van de maand mei.

Als u begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Hebt u een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn uw gegevens juist en volledig? U hoeft niets te doen. U hoeft niets te verzenden of te bevestigen. U ontvangt uw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn uw gegevens onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

Hebt u een vraag over uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Raadpleeg de website van de FOD Financiën.
  • Bel naar het nummer dat op uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Wilt u uw aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. De informatie om een afspraak te maken vindt u op de envelop van uw aangifte (bruine envelop).
  • U hoeft zich niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen u op het afgesproken tijdstip terug om samen met u uw aangifte in te vullen per telefoon.

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer uw eBox op myebox.be. U ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om uw e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Hulp in het Gemeentehuis

Op 14 en 17 juni 2024 van 9u tot 15u zullen er FOD Financiën-agenten aanwezig zijn in het gemeentehuis (Penthouse) om u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte. Om van deze dienst te genieten, gelieve een afspraak te maken op het nummer 02/435.26.00 (vanaf 20 mei van 9u tot 12u00 en van 13u tot 16u00).

De plaatsen zijn beperkt en in de eerste plaats gereserveerd voor mensen met een digitale kloof. Alleen op afspraak.