Alle news
In 2023 worden 35 nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's geïnstalleerd in Oudergem.

03/05

Elektrische auto's: 35 nieuwe oplaadpunten

In 2023 worden 35 nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's geïnstalleerd in Oudergem.

In het kader van het "ChargyClick"-programma van Sibelga wil het Brussels Gewest tegen 2035 11.000 oplaadpunten installeren in het Gewest om oplaadoplossingen te bieden aan mensen die geen privéparkeerplaats hebben of aan bezoekers van buurtbewoners. Het doel van dit plan is om te anticiperen op de toekomstige niveaus van de lage-emissiezone en op de beslissing om het volledige wagenpark van bedrijfswagens om te schakelen tegen 1 januari 2026.

De locatie van de laadpalen volgt een door Sibelga uitgewerkt plan, met als doel om elke 250 meter een laadpaal te plaatsen. De gemeente Oudergem krijgt de namen van de straten waar de nieuwe oplaadpunten moeten komen, maar heeft weinig speelruimte om het plaatsingsplan aan te passen. Sibelga is verantwoordelijk voor het plaatsen van de paaltjes op de wegen.  De locaties houden rekening met de technische realiteit van de weg.

De installatie van de 35 nieuwe paaltjes in de gemeente is begonnen en zal de komende weken worden voortgezet. De gemeente is echter niet op de hoogte gebracht van de datum van de werkzaamheden van Sibelga. Sibelga is ook verantwoordelijk voor het informeren van de omwonenden over de startdatum van de werkzaamheden.

U vindt alle beschikbare oplaadpunten in Oudergem op de website: https://electrify.brussels/nl