Evenementen & Verenigingen

Kunstensteenweg 2019 - 17 - LDC Zoniënzorg & Bibliotheek Hertoginnedal

Wahalaan 17

 

Extra openingsuren: Maandag, Dinsdag & Donderdag: 09:00 > 17:00

 

Evenementen & workshops

Concert op 04/05 van 13:00 tot 13:30 en op 07/05 van 18:00 tot 18:30: violiste Birgit Goris speelt de 2de partita van J.S. Bach. Literaire fragmenten zorgen voor extra inspiratie.

 

KunstenaarS

Geïnspireerd door zijn ervaringen als verslaggever, openbaren de foto's van  Joël Jabbour  een architectuur met onwaarschijnlijke geometrie. Ze zijn een ruimte waar schalen, kleuren, zwart-wit, leegtes, herhalingen en fantasie tegenover elkaar staan. Door herhaaldelijk technisch te experimenteren leidt hij zijn werk van het documentaire veld naar dat van de kunst.

 

Marike Vandererven  schildert al sinds haar kindertijd. Na jaren artistieke schilderkunst, is ze sinds twee jaar geïnteresseerd in grafisch ontwerpen. Groei en leven zijn de thema's die centraal staan in haar composities. Ontwortelde bomen als een symbool van vergankelijkheid, tekeningen van vluchtelingen, personages op de weg en landschappen als innerlijke oerbeelden zijn terugkerende motieven.

 

Website

 

Elk jaar gaan de leerlingen van de  Japanse School  op “schets-dag” ergens in Brussel. Het is elk jaar een goede gelegenheid voor de leerlingen om in contact te komen met de lokale cultuur en de natuur.  De leerlingen van het 1ste en 2de secundair gingen dit jaar naar het Jubelpark in Brussel waar ze het landschap met hun eigen ogen bekeken en 4 uur lang hebben zitten schetsen en verven, met prachtige aquarellen als resultaat.

 

 

Programma

Het volledige programma van Kunstensteenweg vindt u hier .