Alle news

21/04

The Bike Project: gratis ondersteuning fietsbeleid voor de kleine organisaties

 

De fiets boomt in Brussel, en niet enkel voor verplaatsingen in de vrije tijd. Steeds meer werknemers kiezen ervoor om naar en van hun werk te gaan op hun stalen ros, omdat het leuk, gezond en vaak ook de snelste optie is.

Van fietsvergoeding en leasing…

Bijgevolg krijgen bedrijfsleiders en HR-medewerkers steeds vaker vragen rond het fietsbeleid van hun organisatie, zoals:

  • “Heb ik recht op een fietsvergoeding?”
  • “Kan ik een bedrijfsfiets leasen?”
  • “Kunnen we een fietsparking of douches voorzien?”

Terechte vragen, waar u wellicht geen pasklaar antwoord op heeft.

… tot fiscaliteit en verzekeringen

Of misschien wilt u al een tijdje inzetten op een fietsbeleid in uw organisatie, maar ontbreekt het u aan de nodige tijd of weet u niet waar te beginnen. Begrijpelijk, want de lijst met to-do’s lijkt op het eerste zicht nogal indrukwekkend: leasing, fiscaliteit, kilometervergoeding, verzekering … Help!

The Bike Project: gratis ondersteuning voor Brusselse organisaties

Herkenbaar? Dan is The Bike Project wat u nodig heeft: gratis ondersteuning bij het opstellen van een fietsbeleid. Dit project, gefinancierd door Brussel Leefmilieu, richt zich op Brusselse organisaties die een fietsbeleid willen implementeren en wist in het verleden al mooie resultaten te boeken in enkele grote organisaties, zoals de VRT, de CM en Brussel-Stad. Zo gaf maar liefst 84% van de deelnemende werknemers na afloop aan de fiets te willen blijven gebruiken voor hun verplaatsingen.

Nieuw: ook voor kleine organisaties!

Maar vanaf 2022 komen ook Brusselse organisaties met minder dan 100 werknemers hiervoor in aanmerking. De begeleiding blijft volledig gratis en bevat eveneens een testperiode van twee weken van een fiets naar keuze (klassiek, elektrisch, speedpedelec, plooi- of cargofiets) voor alle geïnteresseerde werknemers. Bij aanvang van het project vindt er een audit plaats om de huidige situatie van uw fietsbeleid in te schatten, die na 6 maanden geëvalueerd wordt. Tijdens deze periode kan u rekenen op ondersteuning door de experten van Pro Velo.

 

Interesse?

Schrijf u in en een Pro Velo-expert zal contact met u opnemen!