Alle news
Wegwerkzaamheden

26/04

Werken: Waversesteenweg, tussen de Vrijwilligerslaan en de Vorstlaan

Op 3 april 2024 start Sibelga met de laatste fase van de werken voor de vervanging van laag- en hoogspanningskabels en -installaties op de Waversesteenweg, tussen de Vrijwilligerslaan en de Vorstlaan.

De werken van Telenet, VOO, Proximus en het Brussels Gewest zullen gelijktijdig worden uitgevoerd om openliggende wegen tot een minimum te beperken.

Fase 3 van de werken betreft het deel tussen de Vandrommelaan en de Vorstlaan. Deze fase begint op 3 april en zal ten laatste eind juni eindigen.

Het werk wordt uitgevoerd in sleuven van 20 tot 30 meter, die één voor één worden afgewerkt.

In eerste instantie zal het eerste deel van de werken tussen de Vandrommelaan en de Henri de Brouckèrelaan plaatsvinden. Deze fase zal plaatsvinden tussen 3 april 2024 en begin mei. 

Daarna start Sibelga met het tweede deel tussen de Brouckèrelaan en de Vorstlaan. Deze fase zal plaatsvinden tussen begin mei en eind juni. 

Tijdens de werken zal in dit deel van de Waversesteenweg alleen eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Sibelga zal het tweerichtingsverkeer echter opnieuw invoeren in het eerste deel zodra dat afgewerkt is. Die beslissing werd genomen na overleg tussen Sibelga, de politiezone, de MIVB en de gemeente Oudergem. Zo komt er duidelijkheid voor de weggebruikers, wordt de verkeersveiligheid gegarandeerd en kunnen de werfarbeiders in alle veiligheid werken.

Het blijft mogelijk om de Waversesteenweg te nemen in de richting van de Generaal Jacqueslaan. Er wordt een wegomleiding voorzien.  Voor voertuigen van meer dan 3,5 ton en bussen zijn er omleidingen voorzien via de Van Nieuwenhuyselaan en de Vorstlaan. Lokaal verkeer blijft echter toegestaan waar mogelijk.

"plan de déviation"

De MIVB voorziet tijdens de werken tijdelijke haltes. Je vindt ze hier: https://www.stib-mivb.be/horaires-dienstregeling2.html?l=fr&_line=34&_directioncode=V

Tijdens de duur van de werken is parkeren tussen 6 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds verboden, afhankelijk van de gedeelten die open liggen. Parkeren blijft mogelijk aan beide zijden van de steenweg wanneer daar geen sleuf loopt.

Gelieve je voertuig vóór 6 uur 's ochtends uit de werfzone te halen, zodat de arbeiders in optimale omstandigheden kunnen werken.  We doen er alles aan om het verkeer en het parkeren in de betrokken zones zo weinig mogelijk te verstoren.

  • Start van de werken: 3 april 2024
  • Geplande einddatum: eind juni 2024
  • Toegestane werktijden: 7.00 tot 17.00 uur (dat zijn de uren waartussen de arbeiders mogen werken, niet hun vaste werkuren).
  • Projectleider: Sibelga
  • Aannemer: Besix

!!! Let op: de planning kan veranderen naar gelang van de weersomstandigheden en de staat van de ondergrond!

Wie vragen heeft over de werken, kan contact opnemen met SIBELGA op het nummer 0800/117.46 of via de website van de werken. Of contacteer de Dienst Openbare Werken van de gemeente Oudergem via het e-mailadres chantier@oudergem.brussels.

Spreek gerust ook de verantwoordelijke van SIBELGA aan die elke dag ter plaatse is.  Je herkent die verantwoordelijk aan zijn paars hesje.

Handelaars kunnen aanspraak maken op steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  Vul daartoe zo snel mogelijk volgend formulier in: https://economie-werk.brussels/premie-werf

Alvast bedankt voor je geduld en je medewerking tijdens de werken. Je kan steeds bij ons terecht voor meer informatie.