Alle news

20/05

Elektrische voertuigen

Oudergem telt niet minder dan 11 tankstations op zijn grondgebied. Elf benzinestations strategisch gelegen langs de grote verkeersaders, ideaal om een elektrische auto op te laden… voor zover er sprake is van universele snellaadstekkers!

 

" Elektrische motoren behoren ongetwijfeld tot de alternatieven voor de toekomst ", constateert de waarnemend burgemeester. " Maar het heeft wat weg van een vicieuze cirkel: bij onvoldoende oplaad-punten aarzelen mensen om een elektrische auto aan te schaffen. Bij onvoldoende elektrische auto's aarzelen uitbaters om laadstations te installeren ".

Oudergem heeft onlangs een nieuwe verordening aangenomen om Oudergemse tankstations ertoe aan te zetten oplaadpunten te installeren. " Uitbaters die vóór 31 december zorgen voor universele snellaadstekkers hoeven in 2019 geen gemeentebelasting op de brandstofpompen te betalen ", verduidelijkt de schepen van Mobiliteit.

 

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk te komen tot een systeem met universele snelladers in alle benzinestations die zich op het grondgebied bevinden. " Op de een of andere manier zullen de distributeurs van brandstoffen zich moeten aanpassen waarbij ze zorgen voor een overtuigend en uitgekiend aanbod voor elektrische auto's. We willen niet enkel vooruitlopen op deze ontwikkeling: we willen dit proces een boost geven ". Er zal binnenkort een soortgelijke verordening worden uitgewerkt voor bedrijven die van plan zijn om laadstations op hun parkings te installeren.