Nieuws

Terug naar news

Ga voor 50% minder afval dankzij de "Zero Afval Challenge"

Zin om de uitdaging aan te gaan en minder afval te produceren ? Mooi zo! Alle inwoners van Brussel kunnen deelnemen aan de Zero Afval Challenge van Leefmilieu Brussel. Maak van de gelegenheid (en de vele voordelen) gebruik en boek succes in uw tempo en volgens uw wensen en situatie.​

 

Brussel kiest voor zero afval

In Brussel is alles voorhanden om u te helpen minder afval te produceren, van verpakkingsvrije winkels en naaiworkshops om bulkzakjes te maken tot workshops om zelf onderhoudsproducten, cosmetica enz. te maken. Er bestaan ook allerlei diensten om spullen te huren, te lenen, weg te geven, te delen, te herstellen enz. Heel wat Brusselaars en verenigingen staan klaar met advies, en zelfs de scholen en gemeentes schieten in actie. Of het nu uit ecologische of financiële overwegingen is of om de banden met de buren aan te halen, iedereen helpt mee de afvalberg te verkleinen. U toch ook?

 

Tal van tools om u te begeleiden

Inspiratie nodig? Leefmilieu Brussel geeft u een duwtje in de rug om van start te gaan:

  • Een website beschikbaar met een gloednieuwe coachingtool en ongelooflijk veel praktische tips en adressen om u te helpen minder afval te produceren. De leuke en interactieve tool is zo ontwikkeld dat u uw vooruitgang kan volgen en bovendien krijgt u persoonlijke tips!
  • Een zero-afvalrondleiding om interessante adresjes te vinden in uw buurt.
  • Een kalender met activiteiten, workshops, bezoeken, conferenties en evenementen rond zero afval bij u in de buurt.
  • De Facebook-pagina 'Brussel Zero Afval' als community voor tips en advies.
  • Een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alles wat er in Brussel gebeurt rond Zero Afval. Deel deze gerust met uw contacten.