Nieuws

Terug naar news

Met vakantie gaan: de politie en de straatagenten gemobiliseerd

 

Joepie, vakantie! Voor de kinderen, hun ouders en... de inbrekers. De politie en de Straatagenten doen hun uiterste best om te voorkomen dat de zomerse rust een nachtmerrie wordt.

De politie zet, van 1 juli tot 31 augustus, de operatie “veilig met vakantie” op. Het principe? Politiepatrouilles zullen worden georganiseerd om de woningen in de gaten te houden tijdens de afwezigheid van de bewoners ervan. Eén enkele voorwaarde: vraag het minstens 7 dagen voor je vertrek aan.

”De patrouilles vinden zowel ’s nachts als overdag plaats”, preciseert Laurent Masset. ”Indien verdachte bewegingen worden vastgesteld, nemen de politiediensten contact op met de referentiepersonen. In de andere gevallen laten de agenten een berichtje achter waarop de datum en het uur van de controle wordt vermeld”.

Een aanvraag kan op drie manieren worden ingediend: via police-on-web, even langsgaan in het commissariaat in de Tritomasstraat of in het bijkantoor in de Idieersstraat.

De Straatagenten van hun kant zullen veel meer inspectierondes in de “risicowijken” doen, volgens de aanwijzingen van de politie. ”We zullen vooral de brievenbussen in de gaten houden”, licht Gwenaëlle François toe. ”Er moet altijd aan iemand worden gevraagd om die te legen. Als we een bus zien die uitpuilt van de brieven, duwen we de post erin”. Andere tips van het Preventiehuis: simuleer aanwezigheid met een lampje met tijdschakelaar.

 

Meer : Lokale politie

 

De Oudergemnaar nr90 (Juli - Augustus 2015)