Alle news

26/04

Oorlog in Oekraïne - Oudergem activeert zijn gratis nummer 0800/35.179

 

Om vragen in verband met de opvang van vluchtelingen te beantwoorden

Meer dan 150 gezinnen uit Oudergem hebben zich al vrijwillig aangemeld om mensen op te vangen die Oekraïne en de verschrikkelijke oorlog die daar sinds 24 februari woedt, hebben moeten ontvluchten. De eerste vluchtelingen zijn aangekomen en het samenwonen is begonnen. Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen aan, elke situatie is anders en brengt een aantal vragen met zich mee.

De gemeente Oudergem wenst u zo goed mogelijk te helpen bij de uitvoering van uw solidariteitsactie en stelt alles in het werk om het samenleven tussen gastheer en onthaal te vergemakkelijken. Daarom heeft het College van Burgemeester en Schepenen besloten zijn gratis nummer 0800/35.179 te activeren als aanvulling op het bestaande systeem. Via dit nummer kunt u als vrijwillige pleegzorger uw vragen rechtstreeks stellen aan iemand die, indien hij/zij u niet rechtstreeks kan antwoorden, nota kan nemen van uw vraag en deze binnen de gemeentelijke administratie kan doorsturen naar iemand die de vraag wel kan beantwoorden.

Onze ambitie is om zoveel mogelijk hulp te bieden, legt de burgemeester uit, in de eerste plaats aan de mensen die de gevechten en het gruwelijke geweld ontvluchten om het leven van hun gezin te redden en vervolgens aan degenen die zo aardig zijn om hen in hun huizen op te nemen. Het is om hen te steunen dat wij ons gratis nummer hebben geactiveerd. Achter dit nummer staat geen koud en onpersoonlijk antwoordapparaat, maar mannen en vrouwen die kunnen luisteren en helpen om de opvang van vluchtelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het gratis telefoonnummer 0800/35.179 vult de vragenbus aan die deze week op de gemeentelijke website is geopend.

Alle informatie over de oorlog in Oekraïne en de opvang van vluchtelingen in Oudergem is te vinden op https://www.oudergem.be/oekraine

 

Het gratis telefoonnummer is actief maandag tot vrijdag, vanaf 08u30 tot 16u.