Alle news
Uw mening telt: openbaar onderzoek Natura 2000

27/04

Uw mening telt: openbaar onderzoek Natura 2000

Groene ruimten dragen op een positieve manier bij tot de levenskwaliteit van alle Brusselaars. Terwijl de stad zich verder ontwikkelt, is het belangrijk om ruimte te creëren waar de natuur haar gang kan gaan. Natura 2000 is er om die kostbare ruimte en haar bewoners te beschermen - en ook u kunt uw steentje bijdragen.

Natura 2000 is een geheel van gebieden dat aangewezen is in iedere lidstaat van de Europese Unie. De doelstelling is de uitzonderlijke en kwetsbare fauna en flora die er leeft te beschermen en te behouden. Op deze pagina vindt u de beheerplannen van de Natura 2000 deelgebieden waarvoor het openbaar onderzoek aan de gang is. Deze beheerplannen stellen de maatregelen vast die nodig zijn om de doelstellingen te behalen die werden vastgesteld in het aanwijzingsbesluit van het Natura 2000 – gebied.

Uw mening interesseert ons!

 

Natura 2000 in Brussel

Voor de goedkeuring door de regering, worden de ontwerp beheerplannen voor de volgende Natura 2000 – deelgebieden aan een openbaar onderzoek onderworpen dat loopt van 14 februari tot 15 maart 2024:

 

Deel uw mening via ep-nat-oo@leefmilieu.brussels of stuur een brief naar:

Leefmilieu Brussel
Departement Biodiversiteit en Territoriale Kennis
Havenlaan 86C/3000
1000 Brussel