Agenda
  • 18/04 au 30/11

"Le Tombeau de Sainte Acidule" door Elzo Durt naar Roodklooster

Het graf van de heilige Acidule, ontworpen om te intrigeren en te boeien, valt op het eerste gezicht op door zijn lichtgevende buitenkant en trekt bezoekers dichterbij om zijn mysterie te ontdekken. De structuur, een gedurfde combinatie van staal en plexiglas, versmelt elementen uit het verleden en de toekomst en weerspiegelt de filosofie van de heilige Acidule, die nooit ophield de conventies van haar tijd te tarten.
De betoverende illustraties die de buitenkant van het graf sieren, zijn het werk van de hedendaagse kunstenaar Elzo Durt, bekend voor zijn meesterschap in surrealistische kunst. Deze raadselachtige afbeeldingen nemen de kijkers mee naar de complexe en mystieke wereld van de heilige Acidule, met wervelende bloemmotieven en figuren die lijken te dansen in harmonie met de geest van Art Nouveau.
Binnenin wordt een andere dimensie onthuld. De duisternis nodigt bezoekers uit om in haar graf te duiken. Hier komt de nalatenschap van de heilige Acidule tot leven, met haar passies en tegenstrijdigheden, die de essentie van deze buitengewone vrouw vastleggen.
Het graf van de heilige Acidule overstijgt de grenzen van een eenvoudige kunstinstallatie. Deze plek wordt een volwaardige ervaring van ons erfgoed dat doordrenkt is van geschiedenis.
Het is een levendig eerbetoon aan een onconventionele ziel, aan haar liefde voor Art Nouveau en haar psychedelische verkenningen, die we je uitnodigen te ontdekken.
Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van de heilige Acidule. Een vrije vrouw uit de verbeelding die we graag hadden ontmoet.

Horaire

  • maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: gesloten

Contacts

Maison du Prieur - Rouge-Cloître

Rue du Rouge-Cloître, 8

1160 Oudergem